Breaking News

Violeta Alexandru a anunțat un pachet de măsuri pentru angajaţi şi angajatori cu impact bugetar estimat la 2,5 miliarde de lei


Guvernul a adoptat, şedinţa de vineri, un pachet de se angajaţilor şi angajatorilor se cu situaţii de diminuare a contractelor, respectiv a de afaceri, prin care, altele, sprijinită cu la 50% a de al salariaţilor, cu acoperirea a de şi cu diferenţa de 75% de stat, a anunţat seara, ministrul Muncii, Alexandru, la Victoria.

Această măsură se va aplica la 31 2020, Impactul măsurile pachet la 2,5 de lei.

“Un pachet de pe l-am şedinţa de un pachet de se angajaţilor şi angajatorilor se cu situaţii de diminuare a contractelor, respectiv a de afaceri. Sunt îşi continuă activitatea, se cu dificultăţi, determinaţi şi le mulţumim acest lucru. În acest economia îşi revine treptat, nu la nivelul pe şi de aşteptat – stării de urgenţă, a Ordonanţă de Urgenţă se la aspecte: primul sprijină angajatorii situaţia de a flexibiliza programul de muncă al angajaţilor, sprijină pe acest cu un aport statului. E vorba de cu la 50% acesta, urmează diferenţa de de prevăzut contractul de muncă şi de orelor de muncă lucrate”, a Alexandru.

Aceasta a maximul se poate 50% contractul de muncă.

“Sumele se prin de rambursare, prin acelaşi pe l-am şi cu şomajului tehnic, prin Agenţiile Judeţene Ocuparea Forţei de Muncă”, a subliniat ministrul.

Potrivit sursei citate, de se va pe baza informării şi consultării sindicatelor, respectiv a salariaţilor, cazul nu sindicat respectiva unitate, şi se poate cel puţin 5 cu salariatului cu 5 anterior producerii decizii.

“Sunt câteva condiţii pe le-am proiectul de Ordonanţă ca angajatorii accesa măsură. În primul rând, cel puţin 10% salariaţi trebui situaţia reducerii de lucru, cifra de luna sau luna dinaintea lunii cu cel puţin 10% de luna anterior. Cu cuvinte, am pus o condiţie, de la nivelul unităţii respective, şi la nivelul de salariaţi. Măsura pe a luat-o intra program flexibil de şi înseamnă, repet, de cu acoperirea a de şi cu diferenţa de 75% de stat, se va aplica la 31 2020”, a subliniat ministrul.

Şeful de la Muncă a arătat măsură se şi lucrează regim independent, profesioniştii, Civil, cu un de 41,5% câştigul mediu brut.

“Această se lucrează regim independent. Plata se va face, ca şi la şomajul tehnic, prin Agenţiile Judeţene Plăţi şi Inspecţie Socială, ca la an. Măsura se va aplica au de indemnizaţie pe perioada şomajului tehnic”, a menţionat Alexandru.

În plus, de şi sezonierii, şi zilierii.

“Ne adresăm şi căutare de perioadă, ar fi lucrează activităţi sezoniere, prin de muncă pe durată limitată. E vorba de reprezintă 41,5% câştigul al acestora, pe o perioadă de luni. Şi sezonieri, căci la ei mă refer, se va de rambursare prin Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă 10 de la cererii. Nu rând, ne adresăm şi care lucrează ca domenii, a li se prin angajatorilor un cuantum de 35% remuneraţia zi de lucru, de luni, la 31 2020. Şi acest caz, plăţile se prin Agenţiile Judeţene Plăţi şi Inspecţie Socială. Avem ca şi ANPIS se desfăşoare rapid, aşa ne-am străduit – şi c-am reuşit – şi şomajul tehnic, 10 de la de acest pe guvernamentală înţelege România”, a subliniat oficialul.

De asemenea, ministrul a anunţat va acorda, prin angajatorului, 2.500 de salariat a regim de telemuncă perioada stării de urgenţă.

“Nu rând, am o apetenţă activităţile desfăşurate regim telemuncă, şi ce ne ca poate fi productiv, am Ordonanţa de Urgenţă o se au regim de telemuncă perioada stării de urgenţă şi pe dorim să-i încurajăm, fişa lor, se pretează a se desfăşura spaţiului de lucru, printr-o de 2.500 de telesalariat, ca acordaţi o echipamente desfăşurării activităţii regim de telemuncă. Suma se acordă angajatorilor angajaţi, ar fi trebuit perioada stării de urgenţă de telemuncă 15 zile”, a Alexandru.

Impactul aceste la 2,5 de lei.

“Estimăm un impact aceste de 2,5 de şi estimarea noastră, atenţi la ce se va întâmpla piaţă, un de aproximativ 700.000 de şi profesionişti ar de nouă măsură. receptivi la pe le-am primit. Această măsură – ca şi – a gândită cu sociali, a o măsură de evoluţiile au pe piaţa muncii şi de pe le de la angajatori”, a ministrul, AGERPRES.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *