Starea Vremii Online

Breaking News

Viața După Starea De Urgență în Contextul Pandemiei (PUBLICITATE) | Ştiri | Libertatea

Și, chiar dacă anumite restricții au fost eliminate odată ce Ordonanța de Urgență și-a pierdut valabilitatea, autoritățile au emis o serie de recomandări și de obligativități pentru a ține sub control răspândirea noului Covid. Astfel, în continuare trebuie să păstrăm distanțarea socială, să evităm întâlnirile în grupuri mai mari de trei persoane și să folosim mască, mănuși și dezinfectant. 

Măștile, accesoriile de nelipsit pe durata Stării de Alertă 

Potrivit ultimelor reglementări ale autorităților, nu putem părăsi locuința fără să avem la îndemâna masca de protecție. Aceasta este absolut indispensabilă în spațiile publice închise. Așadar, mersul la cumpărături, accesul în instituțiile publice, precum și folosirea mijloacelor de transport în comun este posibilă doar dacă porți o mască de protecție

Cum alegi o mască de protecție eficientă și cum o porți corect?

Măștile chirurgicale oferă o protecție ridicată împotriva noului SARS-COV-2. Din fericire, ele sunt disponibile acum în farmacii, supermarket-uri sau în oferta marilor magazine online. Totuși, în lipsa acestor accesorii, este permisă și purtarea unor măști textile. Indiferent de varianta aleasă, este indicat ca masca să fie manevrată și poziționată corect pe față. Iată câteva reguli utile în acest sens:

  • Masca trebuie să acopere nasul, gura și bărbia. 
  • Masca chirurgicală nu ar trebui purtată mai mult de 4 ore. 
  • Este recomandat să se evite atingerea măștii cu mâna, pentru a nu afecta eficiența stratului protector. 
  • Atunci când masca este îndepărtate, e indicat să se evite atingerea părții interioare deoarece poate fi infectată, astfel, cu microbi. 
  • După îndepărtare, masca trebuie pusă într-o pungă de plastic și aruncată la gunoi. 

EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”

Recomandări

EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”

 

Spălatul mâinilor și dezinfectarea suprafețelor, un stil de viață

În contextul pandemiei de Covid 19, spălatul mâinilor este un obicei pe care ar trebui să îl practicăm cu rigurozitate de mai multe ori, de-a lungul zilei. Este esențial să ne spălăm mâinile cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, după ce am intrat în contact cu suprafețe frecvent atinse și de alte persoane. De asemenea, autoritățile recomandă purtarea unor mănuși de unică folosință atunci când mergem la cumpărături, când folosim mijloacele de transport în comun sau când suntem la serviciu. 

Tolo: Ce băgăm în urnă, aia ne iese din frapieră. Poza României în era COVID-19

Recomandări

Tolo: Ce băgăm în urnă, aia ne iese din frapieră. Poza României în era COVID-19

 

Gelul dezinfectant este un alt accesoriu indispensabil pe durata pandemiei de Coronavirus. Aceasta poate fi folosit după spălarea mâinilor sau ca substitut al acesteia. De altfel, este absolut necesară și dezinfectarea frecventă a suprafețelor care pot fi infestate cu noul virus. În această categorie intră butoanele de lift, clanțele ușilor, balustrada scărilor, cartele de acces și multe altele. Aceeași regulă se aplică și pentru obiectele personale folosite în afara locuinței (cum este și cazul telefonului mobil sau al cheilor). 

Deși viața în contextul pandemiei ne impune anumite limitări, este foarte important să ne reluăm, treptat, activitățile obișnuite fără a ne pune în pericol sănătatea. De aceea, trebuie să fim receptivi la recomandările emise de autorități și să respectăm măsurile de protecție cunoscute. 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-having-a-video-call-4031818/

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'

GSP.RO

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: ‘Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e…’


Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile

HOROSCOP

Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *