Breaking News

Veste bună pentru asigurați! Românii au acces la TOATE decontările făcute de CNAS în numele lor


 

Orice asigurat poate acces, la cerere, la făcute de său, acest moment, HotNews.ro.

De acum înainte, Casa Națională de Asigurări de comunice, la cerere, decontările făcute asigurate.

Răspunsul termen de 45 de de la solicitării, solicitarea de informații decontările poate curs.

Legea transparentizarea făcute de CNAS a 4 2019 de Parlament, doi de la pe 29 noiembrie 2017, HotNews.ro. Acum, un an de la au de aplicare, prin Ordinului  al al de Asigurări de Monitorul Oficial nr. 720 10 2020.

CNAS s-a opus de lege de transparentizare a decontărilor, la dezbaterile Parlament. „Casa Națională de Asigurări de Sănătate, la ședinta Comisiei, a susținut incredibil asigurații deconturile, pe baza de la farmacie pe baza biletului de spital”, declara inițiatorul legii, deputatul Pop, citat de HotNews.ro.

Accesul era foarte greoi de adoptării legii, asigurații primind rapoarte serviciile oferite. Potrivit noii legi, a la făcute asiguratului, de la medicale, medicamente, la furnizorii acestora.

Astfel, plătitorii de de sănătate solicita decontările făcute serviciile medicale, la domiciliu, medicamente, materiale medicale, asistive prevăzute de bază, precum medicale, medicamente, materiale specifice, asemenea cadrul programelor de sănătate curative decontate bugetul național de sociale de sănătate.

Legea modalitățile de a informațiilor:

a) la cerere, termen de 30 de zile, sau scris;
b) online, prin Dosarului Electronic de al pacientului;
c) prin poștă.

Numeroasele cu decontări fictive fi prin transparentizarea decontărilor. Reamintim într-unul cele decontărilor fictive de la de de la domiciliu, 90 de inculpați au fața instanței, trimiși judecată de 2018, o fraudă de 3 milioane  de euro. Printre șeful 2017, Burcea, CSAMB,  de medicale, cu de ilicite prin de valoare de 20  lei (4,5 euro) fondurile de Asigurări de a Municipiului (C.S.A.M.B.) au fraudate prin decontarea nelegală a de la domiciliu fictive. 

PAȘII ce a TOATE decontările făcute de asigurat. Cum decontările 

– Asiguratul completează o al cărei prevăzut anexa nr. 1, integrantă prezentele metodologice.

Modelul de cerere la Casa Națională de Asigurări de Anexa nr. 1 poate fi AICI.

– Cererea pusă la asiguratului pe site-ul de de sănătate sau la sediile acestora.

– Cererea, completată semnată de persoana sau, caz, reprezentantul legal al acesteia, se la casei de de sănătate asiguratul sau se pe e-mail cu calificată însoțită, caz, de copia actului de împuternicire. În cazul se la casele de de sănătate se identitatea solicitantului. În situația solicitantul transmiterea prin poștei electronice, va completa o parolă 8 caractere, listei.

– Lista cuprinde serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, medicamentele, materialele dispozitivele medicale, tehnologiile dispozitivele asistive prevăzute de bază, precum serviciile medicale, medicamentele, materialele specifice, dispozitivele asemenea cadrul programelor de sănătate curative decontate bugetul național de sociale de sănătate, ordine cronologică, cu precizarea furnizorului le-a efectuat/eliberat, a datei efectuării/eliberării, precum a contravalorii acestora, are structura prevăzută anexa nr. 2, integrantă prezentele metodologice.

– Lista pusă la asiguratului sau, caz, a reprezentantului legal al acestuia, personal sau prin e-mail, acestuia depusă la casa de de sănătate, termen de 45 de de la data la casa de de sănătate.

În situația pusă personal la asiguratului sau, caz, a reprezentantului legal ala acestuia, va menționa pe exemplarul va fi arhivat la casa de de sănătate clar, data, semnătura, precum “am solicitate”.
În situația pusă la asiguratului sau, caz, a reprezentantului legal ala acestuia prin e-mail, la exemplarul va fi arhivat la casa de de sănătate se atașează e-mailul prin a trimisă lista.

Formularul de răspuns Naționale de Asigurări de Sănătate, cu serviciilor decontate, se află Anexa nr. 2 poate fi AICI.

– Cererile ulterioare de furnizare a acelorași informații, an calendaristic, precum perioade de calendaristic anterior formulării se clasa, vigoare.

dispozițiilor prezentelor fi arhivate electronic.

– Casa de de sănătate are gestionării asiguraților, precum a termenul prevăzut la art. 5. alin. 1 (adică cele 45 de – n.red.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *