Starea Vremii Online

Breaking News

Unul Dintre Liderii ISIS A Fost Ucis în Siria, într-un Raid Aerian

De
Paul Tecuceanu,

Mutaz al-Jubouri, cunoscut și ca Hajji Taysir, a fost omorât într-un raid aerian pe care forţele coaliţiei internaţionale la efectuat în zona Deir al-Zour, din estul Siriei. Informația conform căreia liderul ISIS a murit a fost confirmată de Serviciul Irakian de Contraterorism (CTS).

În cadrul organizației ISIS din Irak, Mutaz al-Jubouri ocupa locul secund în conducere. Acesta deţinea mai multe paşapoarte şi cărţi de identitate şi niciodată nu folosea telefonul pentru a comunica.

Probleme mari pentru ISIS

Uciderea lui Mutaz al-Jubouri reprezintă a doua lovitură puternică pe care ISIS o încasează în doar câteva zile. La data de 20 mai, Serviciul de informaţii irakian (INIS) a anunţat arestarea lui Abdul-Nasser Qardash, un fost candidat la succesiunea liderului ucis al organizației teroriste, Abu Bakr al-Baghdadi.

Acesta era unul din cei mai importanţi şefi ai grupării. El l-a ales pe Abdul-Rahman al-Mawla pentru a-i lua locul lui Abu Bakr al-Baghdadi, ucis în cursul unei operaţiuni militare americane în octombrie 2019, în nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o …


Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați

HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *