Breaking News
Home / Tehnologie / un sistem VR care îți simplifică munca în achiziționarea unei case

un sistem VR care îți simplifică munca în achiziționarea unei case

Cercetătorii de la ATLAS de la au recent RoomShift, un mediu haptic ar fi utilizat a susține o varietate de de realitate virtuală (VR). mediu haptic, într-o lucrare pe arXiv prezentatp la Conferința ACM CHI factorii de 2020 (CHI ’20), o echipă de roboți rearanja mobilierul camere.

„În realitatea virtuală, ta de vizuală; obiecte VR, nu pereții mobilierul”, a TechXplore Ryo Suzuki, cercetătorii au studiul, acum asistent la Calgary. „Acest de imersiune virtuală. Am VR captivant prin de haptice”.

Astfel, colegii au interacționa cu VR, nu prin (adică gesturi sau un controler), ci folosindu-și corp. Cu cuvinte, au un mediu atingă, se plimbe, stea, prindă, manipuleze se de obiecte VR, la ar interacționa cu obiecte reală.


Studiul recent se pe o de cercetătorii au explorat potențialul cu vizuale. Aceasta ShapeBots, un de roboți schimbă forma poate fi a crea afișaje vizuale LiftTiles, un de de pe actuatori crearea interfețelor care-și schimbă forma.

„În noastră anterioară, am limitări cheie: asociată cu viteza (de exemplu, gonflabilele a reconfigura mediul) cu (de exemplu, structura mecanică a schimbării formei se poate cu sub nu rezista pe ea)”, a Suzuki. „Aceste au principala a muncii anterioare, deoarece am gonflabile stabile, lente, ce mecanice rapide, nu de a mari. După prototipuri de proiectare, am explorăm o nouă abordare care, ca direct, bine ridice, mobilierul”.

Noua abordare ca mobilierul camerei rearanjat rapid, de robuste a susține interacțiunile corpului. Folosind roboți a rearanja scaune, birouri, piese de mobilier, componente haptice la experiențele VR.

În esență, de cercetători mobilierul dintr-o cameră a mediului un navighează VR. interacționeze cu elementele împrejurimile (de exemplu, pe un scaun, se de un etc), VR captivantă.

„În unic, susține acum interacțiunile haptice la scară de cameră”, a Suzuki. „Anterior, cercetătorii au haptice sau purtabile și/sau interfețe haptice roboți de mari. În schimb, RoomShift poate medii pe scară largă, precum pereți, suprafețe, mobilier podele, ar fi de cu abordările existente”.

Îți vei de la distanță, de a o cumpăra, prin VR

Până prezent, colegii au nouă roboți i-au se coordoneze ei a rearanja mobilierul specifice. a ieftină, deoarece au o Roomba, un de rufe de la Target doi actuatori liniari.

„Doar câteva sisteme medii haptice la scară de cameră, noastră va un de aplicații au anterior neexplorate”, a Suzuki. „De exemplu, am explorat acest poate scenarii de aplicații arhitecturale, ar fi interioarelor de imobiliare proiectarea colaborativă, de aplicații ce ce frecvente VR”.

În viitor, acest mediu haptic ar aplicații. În plus față de activarea de planificare de VR, ar doresc o șansa de a vizualiza de la într-un interactiv.

„Tururile imobiliare reduc timpul costul cu vizionările la fața locului, nu au corporală de a suprafețele”, a explicat Suzuki. „În ce privește proiectarea arhitecturală, pe de parte, VR ajută clienți, unde fi experimentate, modificate de a fi construite”.

Jocurile atractive, prin RoomShift VR

RoomShift ar putea, de asemenea, jocurile sau de pe VR atractive. De exemplu, o a mediului ar fi parcurile de distracții, de a experimenta VR într-un nou. Mai mult, ar fi medii industriale, de exemplu, ca proiectarea aspectului mașinilor, mobilierului sau avioanelor.

„Suntem de RoomShift poate cu abilități experimenteze, co-proiecteze aceste medii cu corpul lor”, a Suzuki. „Potențialul RoomShift s-ar nu se la aplicații VR haptice. Suntem, de asemenea, explorăm roboți fi implementați susțin de zi cu zi (de exemplu, reamenajarea scaunelor a a se transforma dintr-un spațiu de un spațiu didactic)”.

Până prezent, cercetătorii au demonstrate, primul rând, potențialul mediului haptic pe l-au ca proiectarea arhitecturală. Cu acestea, ei de întreaga se înclinate RoomShift aplicații.

About BoTposter

Check Also

Ultima oră. Bebeluș de cinci luni, mort după ce s-a infectat cu COVID-19. Ce spun medicii

Final tragic pentru o fetiță de cinci luni și jumătate din Târgu Mureș. Micuța a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *