Starea Vremii Online

Breaking News

Temperaturile Cresc, La Fel și Agitația De Pe Plajele Din Europa

De
Petre Dobrescu,

Uniunea Europeană a dezvăluit săptămâna trecută că există un plan pentru “a le oferi oamenilor posibilitatea de odihnă, relaxare și aer curat”. Planul menționa recomandări pentru deschiderea frontierelor, repunerea în funcțiune a conexiunilor feroviare, rutiere, aeriene și maritime și revigorarea turismului.

Oamenii au dat năvală pe plaje imediat după ridicarea restricțiilor. FOTO: HEPTA

Dar autoritățile se luptă deja să facă față unui aflux de turiști și localnici într-una dintre cele mai râvnite locații din vară: plaja, scrie CNN

Au deschis plajele, dar le-au închis imediat

Franța a relaxat recent condițiile de izolare și s-au deschis și plajele. Dar autoritățile din Morbihan, din regiunea Bretania, au decis imediat să închidă cinci plaje abia deschise, din pricina “comportamentului inacceptabil” și lipsa oricărei măsuri de distanțare socială. Lumea dăduse buluc pe plajă ca înainte.

Tinerii au uitat și de măști, și de distanțarea socială

În același timp, autoritățile din regiunea olandeză Zeeland au decis să închidă miercuri drumurile spre plajele din zonă, fiindcă vremea se anunța frumoasă și exista pericolul ca lumea să se înghesuie la soare.

În Spania, autoritățile le-au recomandat oamenilor să-și aleagă anumite intervale de timp în care merg pe plaje, iar în Marea Britanie oamenilor li s-a transmis că mai bine să stea acasă, decât să se înghesuie pe plajă, la soare.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

“Trebuie să garantăm că oricine va veni la noi va fi în siguranță”

Tony Johnston, un expert în turism, a avertizat că, odată cu apropierea perioadei de vacanțe, oamenii vor dori să plece în străinătate sau chiar fiecare în țara lui, iar autoritățile vor trebui să aibă strategii clare pentru a opri aglomerația în astfel de locuri.

Un selfie „incorect”. Cele două tinere nu păstrează distanța socială FOTO: HEPTA

“Această problemă (n.r. – dorința oamenilor de a merge la plajă) va apărea, e inevitabil”, a spus Tony Johnston. Acesta a adăugat că, în loc să vină cu alte restricții, autoritățile ar trebui să încurajeze turismul, dar și comportamentul responsabil pe plaje.

Reyes Maroto, ministrul turismului din Spania, a spus pentru El Pais că “pregătește diverse scenarii pentru cei care merg pe plajă”.

Focar cu 30 de vârstnici infectați cu COVID-19 la un cămin de bătrâni din Mogoșoaia. Rudele sunt revoltate pe autorităţi: “DSP nici nu răspunde”

Recomandări

Focar cu 30 de vârstnici infectați cu COVID-19 la un cămin de bătrâni din Mogoșoaia. Rudele sunt revoltate pe autorităţi: “DSP nici nu răspunde”

 

Când turismul internațional se va deschide, trebuie să garantăm că oricine va veni la noi va fi în siguranță.

Reyes Maroto, ministrul turismului din Spania:

Restricții și măsuri

La Canet den Berenguer, o stațiune la nord de Valencia, nu li se va mai permite într-o zi decât la 5.000 de oameni (jumătate din media din anii trecuți) să intre pe plajele localității.

În Sanxenxo, regiunea Galicia, toate băile publice și dușurile vor fi igienizate regulat.

Johnston a mai spus că Spania, Italia, Franța și Grecia se bazează pe turism, iar oficialii din aceste țări ar trebui să încurajeze turismul sigur, dar și igiena desăvârșită în locurile publice.

“Sunt cam 330 de milioane de oameni care lucrează în industria turismului. Va fi o mare provocare să asigurăm toate nevoile și dorințele turiștilor”, a mai spus Johnston.

“Încă avem un virus care se răspândește ușor”

Pe măsură ce vremea se încălzește, iar oamenii nu mai vor să stea în case, autoritățile se tem că mulți vor uita de regulile de distanțare socială, pentru că nu le-au intrat deja în reflex.

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”

Recomandări

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”

 

Un studiu efectuat de Universitatea din Londra a arătat că mai puțin de jumătate dintre cei sub 30 de ani care au răspuns sondajului au spus că se conformau complet regulilor izolării.

“Cântăriți avantajele și dezavantajele dintre a sta în casă și a ieși să vă vedeți cu prietenii. Argumentul cel mai important este că încă avem un virus care se răspândește foarte ușor”, a spus Susan Michie, profesor de psihologia sănătății.

Această tânără a respectat sfaturile: e singură și n-are cum să se infecteze FOTO: Hepta

Temeri față de un al doilea val

Numărul deceselor și al infectărilor cu noul coronavirus este pe un trend descendent, dar specialiștii avertizează că riscul unui al doilea val este foarte crescut, dacă nu se respectă regulile de igienă și de distanțare socială.

În aer liber, e greu să se transmită virusul, dar la obiectivele turistice depinde câte mii de oameni vin și cum se comportă.

“Am văzut că numărul cazurilor noi a scăzut în ultimele săptămâni. Dar dacă oamenii se vor înghesui ca sardelele pe plaje și în barurile din apropierea acestora, atunci riscul unui nou val este destul de ridicat”, a spus profesorul Paul Hunter.

Citeşte şi:

Românii și sexul. Știi că filmele porno îți fac rău, când partenerul dispare și tu preferi realitatea virtuală, povestește un fost producător

„Fața mea a început să se descompună”. Un fals dermatolog e acuzat că a vândut produse toxice pentru ten, promovate de vedete precum Dorian Popa și Gina Pistol. Mai multe victime au făcut plângere

Schimbările din legislația muncii în Germania, după infectarea românilor cu COVID-19 în abatoare, au ajuns și în presa britanică. Ce scrie The Guardian

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”


Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente

HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com