Starea Vremii Online

Breaking News
Home / Stiri Noi / Tehnici minim invazive pentru tratament hernie de disc, cu rezultate extraordinare pe termen lung!

Tehnici minim invazive pentru tratament hernie de disc, cu rezultate extraordinare pe termen lung!

Desi de nu au o anume, exista situatii cand acestea rezultatul hernii de disc. Herniile de fi lombare sau cervicale. Pentru acestea exista tratament de disc invaziv sau, in cele cazuri, tratament chirurgical.

Ce inseamna, punct de medical, o de disc?

Discurile intervertebrale un de tampoane separa vertebrele, avand  functia de amortizoare si formate dintr-un circular de ligamente (inelul fibros) adaposteste un gelatinos (nucleul pulpos). Un herniat de se formeaza atunci cand, motive, interna a nucleului pulpos excesiva, fibros se rupe si o a nucleului iese, ca si cand ar fi disc, prin herniere. Alaturi de se afla radacinile formeaza membrelor (adica ai bratelor si picioarelor) care, comprimate (adica apasate) de fragmentul de nucleu herniat, genereaza durere. Aceasta cunoscuta drept brahialgie daca la nivelul membrului si sciatica daca la nivelul membrului inferior. Riscul de creste si odata cu slabirea ligamentelor inelului fibros, se poate datora nu imbatranirii tesuturilor, ci si conditiilor accelereaza degenerarea acestuia. conditii postura incorecta, sau un sport uzeaza discul sau la supraincarcari coloanei vertebrale, si altele.

Hernia poate fi rezolvata chirurgical?

Chiar si discul intervertebral, ca tesuturile uman, are mecanisme de reparare spontana. Gandeste-te la vanatai, rani, taieturi, fracturi sau entorse articulare. Astfel, dupa o de disc, mecanismele de reparare tind sa sudeze (adica sa vindece) fibrele inelului fibros (la se intampla dupa o entorsa), in ce pulpos herniat in exterior, radacina nervoasa, reabsorbita incet. urmare, cele cazuri de de se spontan, de pe o perioada de aproximativ pana la doua luni. Sarcina este, in aceasta perioada, de a durerea si de a sau aparitia deficitelor neurologice (cum ar fi pareza membrelor sau tulburarile sfincteriene) sau ar fi rezolvate cu dificultate. 

Durerea de controlata atat prin medicala ( prin medicamente si analgezice), cat si cu infiltratii analgezice in radacina nervoasa comprimata de hernie, infiltratii fi si usor, in urma scanari CT. Astfelde interventii fi efectuate la precum Ortoclinic. Putem spune ca interventia chirurgicala necesara intr-un de hernii de disc. Evident, deoarece hernia este, in cazurilor, o boala benigna, interventia chirurgicala sa fie, de asemenea, cat putin agresiva posibil.

Deci, exista de tratament invaziv herniile de disc? Care lor?

Cu siguranta da, si exista de treizeci de ani. Hernia de disc, atat lombara, cat si cervicala, poate fi eliminata prin percutanate (adica fara a fi de taieturi, ci prin instrumentelor prin gauri in piele, ca in artroscopie), de prin fragmentarea nucleului pulpos si prin aspirarea acestuia sau prin vaporizarea acestuia prin sondelor cu radiofrecvente sau cu fibre optice laser.

Desigur, exista precum fizitoerapia, masajul, kinetoterapia etc, acestea variind de la caz la caz. In urma consult, se ia decizia aplicarii tratament a adapta bine o specifica tipului de hernie, topografiei sale, varstei (tesuturile se in si reactia la diferitele de utilizate), etc. Evident, tehnicile au avantaje. Instrumentele in de subtiri, usor de prin radioscopie sau prin CT. Interventiile se efectueaza fara sau pacient. Un tratament invaziv tesuturile, adica structura osoasa si musculara a coloanei vertebrale, ramane intacta. reprezinta un plus, in special la sportivi si la in varsta. Mai mult, nu exista formarii de cicatrici post-chirurgicale profunde la nivelul radacinilor (risc tipic in interventia chirurgicala deschisa), cicatrici fi decat hernia si de indepartat. De asemenea, mobilizarea dupa operatie si activitatilor rapide.

Cand, pe de alta parte, necesara interventia chirurgicala?

Chirurgia deschisa traditionala devine necesara atunci cand o de disc, datorita topografiei sau a dimensiunii excesive, nu poate fi rezolvata printr-un tratament invaziv, durerea nu se cu analgezice conservatoare. La lombar, interventia chirurgicala necesara, de urgenta, in prezenta deficite neurologice severe, reprezentate de atat prin pareze membrelor, cat si prin tulburari sfincteriene (de exemplu, incontinenta urinara). La cervical, o mare poate comprima maduva spinarii, ducand la suferinte neurologice atat membrelor superioare, cat si membrelor inferioare. Chiar si aceasta afectiune, daca confirmata de studii neurofiziologice, poate fi recomandata interventia chirurgicala de decompresie.

Insa a nu in de situatii, cel sa masuri si sa mergi la medicul ortoped timp. Poti aaceasta problema cu adevarat dureroasa usor, prin precum elogatie, infiltratii, David, mobilizare si altele. Pentru a suprinzatoare, specialistii de la calinica Ortoclinica si respecta, intocmai, sfaturile acestora.

 

About BoTposter

Check Also

Un copil de 10 ani a fost refuzat la un spital din Timişoara, din cauza lipsei de paturi la ATI: “Mi s-a rupt sufletul”

”Noi am refuzat un copil de 10 ani și ni s-a rupt sufletul pentru că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *