Starea Vremii Online

Breaking News

SUA încetează Orice Relație Cu OMS

De
Mihai Toma,

”Deoarece nu au reuşit să facă reformele necesare şi cerute, vom pune capăt astăzi relaţiei noastre cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona aceste fonduri către alte nevoi de sănătate publică urgente şi mondiale care merită”, a declarat liderul de la Casa Albă într-o conferință de presă.

Liderul de la Washington a mai spus că ”lumea are nevoie de răspunsuri din partea Chinei cu privire la coronavirus. Trebuie să existe transparență”.

Pe 19 mai, Trump i-a acordat șefului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, un termen de 30 de zile pentru a face “schimbări majore”, dar n-a avut răbdare decât 10 zile.

Trump acuză OMS acuză de faptul că nu a făcut suficient pentru prevenirea pandemiei, “prin modul în care s-au ignorat constant rapoartele despre răspândirea virusului la sfârșitul anului trecut, la Wuhan, în China”. Trump a amendat, în ultimele două luni, OMS și pentru faptul că a devenit “o marionetă pentru China”, pe care “a lăudat-o” constant, când, de fapt, singura cale de urmat ar fi fost “demonstrarea independenței față de China”.

Trump, care a sistat contribuția SUA la bugetul OMS încă de pe 15 aprilie, a mai spus că plătește aproximativ 450.000.000 $ anual agenției ONU, cea mai mare contribuție făcută de vreo țară.

Citeşte şi:

Fostul ofițer MAI, care a infectat zeci de persoane la Spitalul Gerota, se consideră nevinovat. El susține că s-a infectat în România, nu în Israel

Cum procedează elevii bolnavi care în ziua Bacalaureatului nu pot susţine examenul. Monica Anisie: „Căutăm soluţii cu Ministerul Sănătăţii”

Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și un pachet de biscuiți expirați”. Spitalul acuză că a fost o eroare umană

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'

GSP.RO

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: ‘Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e…’


Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile

HOROSCOP

Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *