Breaking News

STUDIU „Anii câinești” sunt un mit. Ce vârstă au, de fapt, câinii de trei ani


 

Oamenii de au demontat căruia un an viaţa ar fi echivalent cu şapte viaţa om şi au exemplarele “mai vârstă” se anterior, relatează „The Guardian”, citat de Agerpres.

Un vârstă de un an are de aproximativ 30 de “ani umani”, concluziilor acestora, jurnalul Cell Systems.

O echipă de cercetători de la Facultatea de Medicină San Diego cadrul Universităţii a epigenetice de la nivelul ADN-ului – nu intervin secvenţei ADN, activa sau gene.

Echipa a comparat molecule, metil, s-au acumulat de-a pe uman cu cel aceste molecule s-au acumulat genomul câinelui.

Pentru a analiza îmbătrânesc, cercetătorii au metilarea (combinare, fixarea pe o moleculă) ADN-ului cadrul de 104 de câini rasa labrador, cu cuprinse patru şi 16 ani.

Cercetătorii exemplarele canine de doi de vârstă mijlocie, deşi au tendinţa de a îmbătrâni a doua a vieţii lor. 

Când se de vârsta de ani, ar de 50 de omenești.

După ce au de aceste teste pe câini, cercetătorii le-au comparat cu cele provenite dintr-un pe 300 de oameni.

În primul an de viaţă, acumulări de metil genom prin comparaţie cu oamenii, ce ei îmbătrânesc într-un ritm rapid. Însă, rata de la câini, cu a oamenilor, timp.

La vârsta de doi ani, ADN-ul labrador era echivalent cu cel al de 40 de ani, nu de 14 ani, aşa sugera acum o formulă tradiţională de a “anilor câineşti”.

„Acest are sens, te gândeşti – definitiv, un de nouă poate pui, deci proporţia 1:7 nu o metodă de estimare a vârstei”, a declarat Trey Ideker, cercetător la Facultatea de Medicină San Diego, citat de phys.org.

Constatările un de un an ar o “vârstă umană” de aproximativ 30 de ani, ce la patru ar aproximativ 54 de “ani umani”, la 14 ani, o vârstă echivalentă cu a om de 70 de ani.

Formula, echipei, este: vârsta umană = 16 ln (vârsta câinelui) + 31. În matematică, ln se la logaritmul al număr.

Potrivit de cercetători, cazul şi bătrâni, relaţia reflecte vârstele la şi de referinţă.

„De exemplu, epigenomul a şapte la câini nouă la oameni, ce corespunde stadiului de sugar, dinţii definitivi la căţeluşi şi la bebeluşi”, a notat într-o a studiului.

„În cazul seniorilor, speranţa de viaţă la Labrador Retriever, de 12 ani, s-a corect speranţa de viaţă la om la mondial, de 70 de ani”, cercetătorilor. Oamenii de au remarcat asocierea puţin exactă vorba punctele de perioada adolescenţei şi a doua a vieţii.

Echipa a acest şi acumulează de metil pe aceleaşi gene pe măsură ce îmbătrânesc. Acestea, a notat echipa, într-o varietate de dezvoltării.

Cercetătorii au notat studiul va trebui şi pe rase de câini, ca general valabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *