Breaking News
Home / Stiri Noi / Sindicatul ANAF denunţă haosul creat în sistem de telemuncă. Informatizarea e deficitară, serverele cedează, personalul e insuficient

Sindicatul ANAF denunţă haosul creat în sistem de telemuncă. Informatizarea e deficitară, serverele cedează, personalul e insuficient

SindFISC de la procentul 30% muncă la şi 70% muncă de şi teren de de informatizare al ANAF, greoi, cu şi periferice incompatibile muncii la distanţă.

Sindicaliştii şi de că, de le de utilităţi, salarizarea le-a prin plăţii sporurilor 

“Subliniem ca, in situatiile in isi desfasoara la domiciliu, au diminuate, prin platii sporului conditii vatamatoare, decontarii contravalorii ocazionate de deplasari in de serviciu, precum si cresterea de la domiciliu cu utilitatile, desfasurarea muncii, cad in sarcina functionarilor (laptop, imprimanta, etc.)”, se de National Publice.

“Personalul, îmbatranit, amorf, lipsit de speranţă”

Nu tehnică a deficitară, ci şi de personal. 
“Politica de umane a defectuoasa, au un impact major, respectiv concursurilor de si intineririi personalului, au ca astazi institutiei sa catalogat ca imbatranit, amorf, lipsit de speranța in accedere profesionala. De asemenea, resursa disponibila neuniform repartizata, la necesitățile institutionale teritoriale”, sindicaliştii. 

Mai atât, divizii ca fiscală, inspecţia executare silită de a cadre, copleşite de de muncă existent. 

Peste acestea se suprapune şi haosul de a telemunca, la  nivelul teritoriale. 

“Astfel, in cazuri, nu s-a tinut de specificul sarcinilor, in procentelor de 30% si respectiv 70%, in activitatii, singura economia rezultata functionarii aflati in la domiciliu”, se comunicat.

ANAF prosperă, angajaţii disperă

În ce angajatorul inregistreaza economii, prin cheltuielilor cu spatiile (intreținere, de curățenie, mentenanță, protecția muncii, etc.), functionarul incarca bugetul cheltuielilor familiale. 
In aceasta situatie, SindFISC solicita responsabili, ca la sa se necesare, incat,  activitatea institutionala sa corect finanțată, posibila  compensarea părți aceste transferate de catre institutie in sarcina angajatilor, ca masura reparatorie iși la domiciliu.

Avand ca la domiciliu, probabil va o perioada indelungata, solicitam angajatorilor, atat la central, cat si teritorial, sa o acolo unde specificul desfasurarii acesteia, insa in cu functionarul, a sindicatul.

 

About BoTposter

Check Also

Firea: Guvernul a lăsat sănătatea românilor pe locul doi

Întrebată de Mihai Gâdea cum vede situaţia crizei sanitare pe care o gestionează primul-ministru Ludovic Orban, Gabriela …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *