Starea Vremii Online

Breaking News

Șeful Firmei De Salubritate A Primăriei Iași A Câștigat Anul Trecut Aproape 11.000 De Euro Pe Lună | Ştiri, Știri România | Libertatea

De
Bobi Neacșu,

Directorul Salubris, Cătălin Neculau, a avut venituri totale de 632.000 de lei în 2019. Suma este defalcată astfel: 304.000 de lei a fost contractul de director (indemnizații fixe), la care se adaugă 328.000 de lei componenta variabilă. Adică bonusurile pentru îndeplinirea criteriilor de performanță, notează sursa citată.

328.000 de lei

reprezintă bonusurile de performanţă încasate de directorul Salubris

În 2018, veniturile nete ale directorului erau de 161.133 de lei, iar un an mai târziu acestea au ajuns la peste 380.000 de lei. Pentru 2019, atingerea indicatorilor lor a fost o banalitate. Pentru a încasa integral bonusurile, Cătălin Neculau trebuie să depășească indicatorii cu încă 20%, arată Reporteris.

Angajaţii nu au primit niciun bonus

În vreme ce conducerea firmei a încasat venituri de peste un milion de lei, angajaţii reclamă că nu au primit bonusurile cuvenite, iar o parte dintre ei au fost disponibilizaţi. Membrii Consiliului de Administraţie, numiți politic sau pe baza afinităților cu primarul Mihai Chirica, au încasat lunar câte 3.800 de lei net, punctează Reporteris.

Documentul semnat de conducerea Salubris și Sindsal, sindicatul salariaților, spune clar: dacă sunt îndeplinite criteriile de performanță ale firmei, salariații fără abateri disciplinare pe anul la care se raportează primesc un salariu net drept bonus.

Inițial, acum trei-patru ani, exista un bonus numit premiu pentru vacanță, o dată pe an, valorând cât un salariu. Noi nu luam tichete de vacanță, sindicatul a negociat acest spor. Dar pot să vă asigur că, deși directorul general a încasat la leu salariile și bonusul de performanță, niciu alt salariat de la Salubris nu și-a încasat bonusurile cuvenite pentru anul trecut.

Sursă din sindicatul Sindsal.

Cătălin Neculau a crescut la începutul anului tarifele la salubritate de la 10 la 13 lei de persoană, pentru ieșenii persoane fizice, iar mai nou conducerea a disponibilizat 29 de persoane.

Citeşte şi:

CSM reia toate dosarele de agresiuni sexuale asupra minorilor din 2014 încoace, după o campanie a Libertății. Dragoș Pătraru, revoltat că 3 din 4 acte sexuale cu copii sunt judecate ca „fapte consimțite”

Românii care culeg căpșuni în Spania: Patronii spanioli preferă femeile, pentru că sunt mai delicate cu fructele și mai eficiente decât bărbații

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'

GSP.RO

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: ‘Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e…’


Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile

HOROSCOP

Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *