Breaking News
Home / Stiri Online / Sărbătoare mare, cruce cu roșu în calendar – Ce nu ai voie să faci azi

Sărbătoare mare, cruce cu roșu în calendar – Ce nu ai voie să faci azi


Ortodoxe
Sf. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

Greco-catolice
Sf. M. Dumitru, Izvorâtorul de Mir

Romano-catolice
Ss. Dumitru, m.; al VI-lea, pp.; şi Marcian, m.

Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, calendarul creştin la 26 octombrie.

S-a născut Tesalonic, părinţi de şi dreptcredincioşi. Tatăl era guvernator al Tesalonicului.

Sfântul a fiul pe doi soţi l-au de la Dumnezeu, la şi la Mântuitorul Hristos.

Când copilul a la vârsta la cunoaşte şi înţeleagă adevărul, a dus de părinţii săi, creştini ascuns, casa de rugăciune, o cămăruţă palat, tăinuită, unde a icoane. I-a arătată Dumnezeu, Care a cerul şi pământul, şi Născătoarei de Dumnezeu. chemând un şi câţiva creştini, prieteni ai lor, l-au pe fiul Preasfintei Treimi.

După său, a de împăratul Maximian (286-305) şi acestuia, încredinţându-i-se Tesalonicul, cu porunca de a-l curăţa de creştini.

Nu a acest ordin, odată a propovăduiască Evanghelia. În timp, i s-a creştin şi pe mulţi aducea la sa, pe auzindu-l acesta, s-a mâniat şi a cetatea Tesalonicului vadă cu săi.

Întorcându-se biruitor o luptă părţile de imperiului, Maximian a şi la Tesalonic. l-a faţa sa pe guvernatorul cetăţii, Dimitrie, stând împăratului, cu mare îndrăzneală a creştin.

A închis, ziua de şi şase a lunii octombrie, au ostaşii temniţa fusese aruncat şi găsindu-l stând la rugăciune, l-au împuns cu suliţele. Întâia suliţă cu a a dreaptă, a împuns şi pe cruce, Mucenic suferind martirică.

Creştinii au Mucenic şi l-au îngropat, mormântului au zidit o bisericuţă se săvârşeau minuni. În bisericuţă a Iliricului, Leontie, şi ce se ruga, s-a de o de vreme. Pentru acest fapt, Leontie a mulţumit lui şi Mucenic şi a zidit o mare şi dintâi.

Când s-a temelia construcţie, au moaştele Dimitrie, izvorau mir bine mirositor, aşa cetatea a umplută de mireasmă. De aceea, i se spune Mucenic şi Izvorâtorul de Mir.

Edificiul paleocreştin şi şi site-ul Monumentelor Paleocreştine şi Bizantine Tesalonic, aflându-se pe monumentelor 1988.

Biserica Tesalonic adăposteşte moaştele Mucenic Dimitrie, şi oraşului.

About BoTposter

Check Also

Sărbători de iarnă fără excursii în stațiunile montane? Măsura dură pe care Germania încearcă s-o obțină de la UE

„Voi spune acest lucru deschis: Nu va fi ușor, dar vom încerca!”, a declarat cancelarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *