Breaking News

PROIECT Românii vor putea să cumpere, din nou, vechime în muncă pentru pensie. Condițiile pentru plata retroactivă a contribuțiilor


 

Persoanele nu au de nu stagiului de a de o pensie au de a retroactiv contribuții, pe o perioadă de maxim ani, proiect de miercuri, 12 august, dezbatere publică.

Proiectul completează pensiilor 2019.

Legea 127/2019, prin pensiile,  permite cumpărarea vechimii muncă cu 1 2021, proiectul de dezbatere publică intervalul de atunci.

Conform proiectului, s-ar cumpăra cel 6 de vechime, va fi sau eşalonat, 2021, baza cu Casa de Pensii. Se poate retroactiv perioadele persoana nu era asigurată.

Astfel, nu s-au se asigura retroactiv la de cel şase cumulaţi, cuprinşi, la alegere, data împlinirii de 18 şi data contractului de socială, perioadele se retroactiv nu au stagiu de sau stagiu asimilat stagiului de de sau într-un de sociale neintegrat acestuia, ţară, statele UE cu internaționale securității sociale, OUG.

Potrivit art. II, alin.1, la data de 1 2021, persoana condițiile prevăzute la art. I poate un de de vârstă, anticipate sau parțială, prevăzut Anexa nr. 1 la lege. Modelul actului adițional la contractul de prevăzut la Anexa nr. 2.

Potrivit art. II, alin.3, la contractului de socială, solicitantul completează o declaraţie, prevăzut la Anexa nr. 3, reiasă că, perioada contractul de se solicită asigurarea, cumulative:

Condiţiile pe le se retroactiv la de prevăzute la art. II, alin. 3 al de OUG.

În perioada o se retroactiv, specificată contractul de socială, cumulativ:

a) nu a de asigurat de sau sisteme neintegrate acestuia;
b) nu a obligaţia de pensii;
c) la data contractului de nu are de pensionar.

Care principalele prevederi OUG:

– „Prin de la prevederile Legii nr. 263/2010 de publice, cu şi completările ulterioare, denumită lege şi Legii nr. 227/2015 fiscal, cu şi completările ulterioare, nu au de contribuţiei de sociale perioade de cel 6 anteriori lunii contractului de asigurare, persoana nu a stagiu de sau stagiu asimilat stagiului de de sau într-un de sociale neintegrat acestuia, țară, statele UE sau cu internaționale securității sociale.”

– Perioadele de se poate contribuţiei de sociale cele datei la condiţiile, prevăzute de lege, vârsta de pensionare.

de de vârstă, anticipate sau parțială, se poate la data de 1 2021, precizează proiectul.

– Plata contribuţiei de sociale se într-o tranşă sau eşalonat, lunare, la data de 01 2021.

de prezentei de îşi aplicabilitatea la data la contribuţia de sociale datorată achitată întregime.

– În situaţia la data de 1 2021, contribuţia de sociale datorată nu achitată întregime, de se constituie corespunzător efectuate.

– Plata contribuţiei de sociale se prin de plată prevăzut de lege, numerar, la casei de se află persoanei interesate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *