Starea Vremii Online

Breaking News

Primul Pacient Din Sibiu Tratat Cu Plasmă Hiperimună A Ieşit Negativ La Covid-19 | Ştiri, Știri România | Libertatea

De
Iulian Budușan,

Potrivit medicilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, procedura s-a desfăşurat sub îndrumarea medicului şef al secţiei, Mihai Sava. În momentul de faţă, pacientul se află în continuare internat la Terapie Intensivă, unde va mai rămâne sub atenta supraveghere a medicilor. Primul test la RT-PCR realizat după administrarea plasmei este negativ.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Bărbatul tratat cu plasmă hiperimună din Sibiu are 48 de ani. Acesta a primit plasmă de la un pacient internat în SCJU Sibiu după ce a fost declarat vindecat. Bărbatul a ajuns la spital în 11 mai, când a fost internat în Secţia Clinică de Boli Infecţioase, de unde a fost transferat la ATI după opt zile de tratament pentru COVID-19.

„Pacientul a fost admis în Terapie Intensivă cu insuficienţă respiratorie severă, dispnee, polipnee, stabil hemodinamic, conştient şi cooperant. Au fost administrate 2 unităţi de plasmă convalescentă hiperimună în doză unică la zece zile de la data confirmării diagnosticului. După administrarea celor 2 unităţi de plasmă convalescentă hiperimună, starea pacientului la 72 de ore s-a ameliorat semnificativ atât clinic, cât şi pe analizele de laborator”

Mihai Sava, şeful Secţiei Clinice ATI

Directorul SCJU Sibiu, Liliana Coldea, face apel la pacienţii vindecaţi de COVID-19 să doneze plasmă. „Continuăm să luptăm împotriva pandemiei, iar implementarea acestui tip de terapie la SCJU Sibiu este un important pas înainte. De asemenea, facem un apel la pacienţii vindecaţi de coronavirus să doneze plasmă”, a subliniat Liliana Coldea.

Pacienţii vindecaţi de COVID-19 care doresc să doneze plasmă se pot adresa Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu (0369437127), de unde vor primi informaţii cu privire la procedura şi criteriile de selecţie/eligibilitate. 

Citeşte şi:

Începe testarea bucureștenilor pe stadion. Firea: ”Încercăm să evităm aglomerația”

Achiziția de măști pentru elevi și profesori a fost anulată de Ministerul Educației: ”Ne străduim să ajungă până pe 2 iunie”

INSP avertizează: cei veniţi din străinătate intră 14 zile în izolare cu toată familia, dacă stau la aceeași adresă. Și membrii de familie care se abat sunt carantinați

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”


Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente

HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *