Starea Vremii Online

Breaking News

Pilot de Formula E descalificat după ce un gamer a condus în locul lui


Pilotul german de Formula E Daniel Abt a fost descalificat dintr-o competiție de esports și amendat cu 10.000 de euro după ce a pus pe altcineva să îi piloteze vehiculul virtual. Ulterior, tânărului de 27 de ani i-au fost luate toate punctele câștigate în competiția online.

Rivalii au început să bănuiască că ceva nu este în regulă după ce Abt a terminat pe locul doi sesiunea de calificări din Race at Home Challenge, transmite Reuters. Cea mai bună plasare a lui fusese înainte locul 15. În urma unei anchete s-a descoperit că cel care a pilotat a fost Lorenz Hoerzing, un gamer care participă la o competiție similară.

Abt participa la o videoconferință ținută pe Zoom în timpul cursei, dar fața nu i se vedea bine din cauza microfonului și a altor echipamente.

Formula E a verificat adresele IP și a constatat că vehiculul era pilotat de Hoerzing, un gamer profesionist în vârstă de 18 ani. Acesta concurează în FE Challenge. Hoerzing a fost dat afară din competiția respectivă și a pierdut titlurile câștigate până acum.

Liderul din competiția reală Formula E, portughezul Antonio Felix da Costa, nu a fost deranjat de isprava lui Abt. „Este doar un joc, băieți. Cu toții îl știm pe Daniel ca pe un tip hazliu și care face glume…”, a scris el pe Twitter.

Race at Home Challenge este o competiție online care le oferă o activitate piloților și fanilor de Formula E în timpul pandemiei COVID-19. În competiție sunt strânse fonduri pentru UNICEF. Cei care participă folosesc simulatorul rFactor2. Piloții de Formula E sunt obligați să folosească același software și echipament standardizat.

În Formula E sunt folosite monoposturi cu motoare electrice. Abt pilotează un bolid Audi.CITEȘTE ȘI: Doi piloţi au fost amendaţi cu 6.000 de dolari pentru că purtau lenjeria intimă greşită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *