Starea Vremii Online

Breaking News

Peste 1.200 De Asistați Riscă Să Rămână Fără Bani

De
Paul Tecuceanu,

Banii necesari pentru desfășurarea activității DGASPC Galați ar trebui să vină de la Guvern, în proporţie de 90 la sută, şi de la Consiliul Judeţean Galați, în proporţie de 10 la sută.

Pentru ca instituția, care are în grijă peste 1.200 de oameni – copii, persoane cu handicap şi bătrâni – să funcţioneze este nevoie de aproximativ 19 milioane de euro.

Anul acesta, s-au primit 2,8 milioane de euro de la Guvern, iar Consiliul Judeţean a alocat încă 8 milioane de euro.

Acum, salariaţii nu ştiu dacă în perioada următoare vor mai avea sau nu bani pentru îngrijirea celor pe care îi au în instituţie.

“Noi, aici, la centrul maternal, avem cinci mame, minore, cu bebeluşi de până într-un an, dar şi o tânără însărcinată. Noi încă avem căldura pornită în centru, iar asta înseamnă cheltuieli. Nu ştiu cum ne vom descurca dacă nu vor mai fi bani. Cu ce vom cumpăra toate cele necesare sugarilor sau cu ce vom plăti utilităţile. Noi nu le putem spune mamelor că nu le mai putem ţine, pentru că nu au unde să se ducă. Noi am stat aici, în perioada pandemiei, o lună, fără să cerem nimic. Ne dorim doar să fie tratată problema cu maximă seriozitate”, a declarat Cristina Mereuţă, şefa Centrului Maternal.

EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”

Recomandări

EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”

 

Consiliul Județean nu mai are bani

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunțat că nu mai poate aloca alte sume către DGASPC, pentru că a fost nevoit să susțină financiar spitalele aflate în lupta cu noul coronavirus.

„Până la sfârşitul anului ar mai fi nevoie de 8 milioane de euro, ceea ce în momentul de faţă nu avem posibilitatea să îi punem.  A venit această pandemie şi am alocat de la bugetul CJ o sumă de 5 milioane de euro pentru materiale de protecţie şi aparatură de la spitale. Dacă nu vine un ajutor de la bugetul de stat, din luna iunie suntem în situaţia de a nu mai putea asigura funcţionarea şi finanţarea DGASPC”, a afirmat acesta.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'

GSP.RO

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: ‘Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e…’


Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile

HOROSCOP

Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *