Starea Vremii Online

Breaking News

Papa Francisc A Numit Un Nou Episcop Auxiliar De Alba Iulia

De
Paul Tecuceanu,

Monseniorul László Kerekes este al 27-lea Episcop Auxiliar care slujeşte în milenara Arhidieceză de Alba Iulia. Data şi locul consacrării sale episcopale vor fi stabilite ulterior.

Potrivit unui comunicat de presă, această numire vine după ce în luna decembrie a anului trecut Papa Francisc a acceptat renunţarea la oficiu a Înaltpreasfinţitului György Jakubinyi, la acea vreme Arhiepiscop al Arhidiecezei de Alba Iulia şi a Preasfinţitului József Tamás, Episcop auxiliar al aceleiaşi Arhidieceze, şi l-a numit Arhiepiscop de Alba Iulia pe Mons. Gergely Kovács, consacrat şi înscăunat pe 22 februarie a.c. în Catedrala „Sf. Mihail” din Alba Iulia.

După numirea noului Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, numărul episcopilor romano-catolici din România ajunge la 13, dintre care 5 sunt emeriţi, iar numărul total al episcopilor catolici – romano-catolici şi greco-catolici – la 22.

Cine este Monseniorul László Kerekes

Monseniorul László Kerekes s-a născut la 23 iulie 1968 în Gheliţa (Covasna), Arhidieceza de Alba Iulia. A studiat la Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia până în 1990 şi la Academia Teologică de la Budapesta până în 1992. A fost hirotonit preot pentru Arhidieceza de Alba Iulia pe 16 mai 1993, de către E. S. Mons. György Jakubinyi, pe atunci Episcop auxiliar. A continuat studiile la Ottawa, Canada, unde a obţinut licenţa în Drept Canonic, în 1994, şi doctoratul în 2004.

De ce crede profesorul Beliș că „lipsa autopsiei duce la un diagnostic incert” în cazul morților de COVID-19

Recomandări

De ce crede profesorul Beliș că „lipsa autopsiei duce la un diagnostic incert” în cazul morților de COVID-19

 

A fost profesor la Seminarul Mare de la Alba Iulia şi paroh în Târgu Secuiesc, fiind membru al Consiliului Prezbiteral şi al Tribunalului Ecleziastic al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia. 

Trei dintre episcopi, recent numiţi de Papa Francisc – Mons. László Kerekes, Mons. Călin Ioan Bot şi Mons. Cristian Dumitru Crişan –, vor primi consacrarea episcopală imediat după ce condiţiile sanitare impuse de starea de pandemie vor permite celebrarea ceremoniei religioase.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o …


Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați

HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com