Breaking News


Opt Puncte De Trecere A Frontierei Deschise La Granița Cu Ungaria

De
Adriana Oprea,

La frontiera de vest sunt operaţionale opt puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare (în funcţie de specificul fiecărui punct):

 1. P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare
 2. P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare
 3. P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor
 4. P.T.F. Borş – judeţul Bihor
 5. P.T.F. Vărșand – judeţul Arad
 6. P.T.F. Turnu – judeţul Arad
 7. P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad
 8. P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad

Prin celelalte puncte de trecere deschise la graniţa comună (P.T.F. Salonta şi P.T.F. Săcuieni – judeţul Bihor, P.T.F. Cenad – judeţul Timiş) se va permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri.

Pentru cei care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, pe teritoriul Ungariei sunt operaționale două linii speciale pentru transportul persoanelor cu microbuze/autocare, cu intrare/ieşire în/din România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş.

Lucrătorii transfrontalieri pot ieşi din ţară 24/24 ore

Formalitățile de frontieră de ieşire din România şi intrare în Ungaria se realizează după următorul program:

Ministrul sănătății a făcut anunțul. Când se deschid terasele și plajele

Recomandări

Ministrul sănătății a făcut anunțul. Când se deschid terasele și plajele

 

 • pentru persoanele care călătoresc cu autoturisme/autocare – în intervalul orar 07:00 – 01:00 (ora României) pentru zilele din timpul săptămânii, iar pentru cele din week-end 24/24 de ore;
 • pentru lucrătorii transfrontalieri – regim permanent (24/24 de ore);
 • pentru mijloace de transport marfă, cu masa mai mare de 2,4 tone – regim permanent (24/24 de ore).

Autorităţile maghiare au informat că tranzitarea frontierei dintre Austria şi Ungaria se realizează în intervalul orar 21.00 – 13.00 (ora României).

Intrarea în România prin punctele de frontieră de la graniţa româno-ungară se realizează în regim permanent (24/24 de ore), indiferent de mijlocul de transport folosit, cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei.

Condiţiile impuse de autorităţile maghiare

Poliţia de Frontieră precizează că la ieşirea din România şi intrarea în Ungaria, în vederea tranzitării teritoriului statului ungar spre ţări din vestul Europei, autorităţile maghiare au comunicat că vor permite intrarea în ţara vecină cetăţenilor Uniunii Europene, numai cu îndeplinirea următoarelor condiţii:

Reacția Episcopiei Hușilor, după ce fostul episcop a fost arestat

Recomandări

Reacția Episcopiei Hușilor, după ce fostul episcop a fost arestat

 

● interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19;

● îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=LEGISSUM:230101_1);

● prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie.

La intrarea în România, pe lângă controlul specific de frontieră, are loc completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.

Pentru informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional dar şi pentru evitarea timpilor mari de așteptare de la granița dintre România și Ungaria, Poliţia de Frontieră face apel către cetățeni să consulte comunicatele oficiale și aplicaţia Trafic on-line la adresa: https://www.politiadefrontiera.ro/traficonline.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au intrat ín România 22.900 persoane (cetățeni români și străin) cu 13.500 mijloace de transport şi au ieşit 18.700 persoane (cetățeni români și străin) cu 11.300 mijloace de transport.

Cea mai tranzitată a fost frontiera cu Ungaria, unde pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.200 de persoane (dintr-un total de 28.800 de persoane).

Citeşte şi:

Vela anunță deschiderea a cinci noi puncte vamale între România și Ungaria. „Va exista și un culoar doar pentru microbuze şi autocare”

Conflict violent între vameșii ungari și un român care a așteptat 24 de ore în Vama Nădlac

Sindicatul Polițiștilor Europol, mesaj pentru diaspora după scandalul din Vama Nădlac: ”Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!”

Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a ajuns de nerecunoscut. „Foarte rău arăți!” Imaginile recente cu Diana Munteanu

GSP.RO

Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a ajuns de nerecunoscut. „Foarte rău arăți!” Imaginile recente cu Diana Munteanu


Horoscop 23 mai 2020. Taurii au nevoie de cooperarea celor din anturajul apropiat

HOROSCOP

Horoscop 23 mai 2020. Taurii au nevoie de cooperarea celor din anturajul apropiat

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com