Starea Vremii Online

Breaking News

”Nu vin clienţii. Sunt foarte speriaţi!”

Deşi litoralul şi staţiunile montane au început să se aglomereze, turismul este departe de a-şi reveni. O demonstrează şi gradul de ocupare din unităţile de cazare care este cu cel puţin o treime mai mic faţă de anul trecut.

Proprietarii de hoteluri şi pensiuni din ţară admit că turiştii nu prea le mai calcă pragul. Potenţialii clienţi preferă să doarmă în maşină sau la rude dacă chiar sunt nevoiţi să călătorească.

”Aveam un grad de ocupare vara de 90%, 26 de camere si 56 locuri de cazare, si vreau sa va spun ca acum ne bucuram cand avem doi clienti. Vindem două ciorbe şi un grătar, lumea la pensiune numai dacă chiar e nevoită se opreşte. Nu vin clienţii. Sunt foarte speriaţi şi noi chiar suntem aproape de Alba Iulia, de drumul naţional”, spune proprietarul unei pensiuni.

Nu restricţiile autorităţilor îi ţin departe pe turişti, ci teama acestora de a se îmbolnăvi. Regulile DSP sunt chiar permisive. Spre exemplu, în cazul în care un bolnav de covid ajunge să fie găzduit de un hotel sau de o pensiune, proprietarul nu este obligat să închidă şi să dezinfecteze întreaga unitate, ci doar camera sau zona prin care a circulat persoana infectată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com