Breaking News


Modelul declaraţiei pe proprie răspundere pentru tranzitarea Bulgariei, publicat de MAE

Pe 21 mai 2020, autoritățile bulgare au eliminat cerința aplicabilă anterior, prin care persoanele care doreau să tranziteze teritoriul Bulgariei puteau să o facă doar în urma transmiterii de către misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetățenie a unei notificări către Ministerul bulgar al Afacerilor Externe care să se ateste scopul exclusiv de tranzitare.

Noul Ordin, aplicabil din 22 mai, prevede ca persoanele aflate în tranzit să-și asume, printr-o declarație pe proprie răspundere, că tranzitul are ca scop exclusiv traversarea teritoriului bulgar și că se garantează părăsirea neîntârziată a acestuia. 

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că modelul declarației pe proprie răspundere ce trebuie completată în vederea tranzitării teritoriului Bulgariei este disponibil pe site-ul MAE.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informațiilor publicate pe pagina de internet a MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.”, a transmis MAE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com