Breaking News

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, Anunț Oficial: “S-a Decis Amânarea Celei De-a Patra Etape De Relaxare. Vom Avea O Săptămână De Foc” | Ştiri, Știri România | Libertatea

“Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-științific și s-au evaluat cele două săptămâni în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de cazuri la ATI, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare. O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele existente în spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de-a patra etape de relaxare”, a declarat Tătaru, la Digi 24.

“Am văzut în anumite zone o creștere a transmiterii comunitare a virusului, iar acum vom avea o săptămână de foc în care vom vedea ce a generat acest weekend de nerespectare a normelor, în special pe Litoral”, a mai spus oficialul.

În perioadă următoare, dacă avem o săptămână în care scade numărul celor infectați, atunci vom aplica cel de-al patrulea val de relaxări. De la 15 mai s-au deschis parcuri, activități sportive. Rămâne ca fiecare dintre noi să gestionăm relaxarea. Cred că orice agent economic are și el responsabilități.

Nelu Tătaru:

“Acum câteva săptămâni era mai simplă izolarea focarului și carantinarea, pentru că focarele erau în spitale sau centre de bătrâni, dar cât timp avem acele focare în comunitate, e mai greu”, a mai spus ministrul sănătății.

Tătaru a vorbit și despre lista țărilor aflate în așa-numita zonă verde și a subliniat că deocamdată, ea rămâne neschimbată.

“Lista cu statele din care ne întoarcem și nu mai suntem obligați să intrăm în carantină sau izolare ar putea fi modificată, dar momentan rămâne cea votată de statele UE pe 22 iunie”, a spus Tătaru.

Nu am terminat valul întâi al pandemiei

Ministrul sănătății a mai avertizat că românii trebuie să învețe să trăiască cu coronavirusul.

Condamnată pentru corupție, o șefă din Agenția Medicamentului recunoaște că la dosarul său de angajare se află un cazier vechi!

Recomandări

Condamnată pentru corupție, o șefă din Agenția Medicamentului recunoaște că la dosarul său de angajare se află un cazier vechi!

 

“A crescut rata de transmitere. Sunt acțiuni, cum a fost cea de pe Litoral, din acest weekend, în care nu s-a respectat nimic și au venit oameni din toată țara”, a explicat Tătaru.

Oficialul a mai explicat că, cel puțin în România, valul întâi al epidemiei nu a luat sfârșit.

Noi n-am terminat valul unu al pandemiei, este o recrudescență. Încă nu avem acea viață normală. Noi putem avea un val cu două cocoașe, pentru că la unii români nu mai funcționează acel instinct de conservare. Virusul poate persista în societate aproape doi ani. Poate reapărea valul doi în sezonul rece.

Nelu Tătaru:

Cât a costat pandemia

Nelu Tătaru a mai spus că s-au cheltuit sume importante cu criza generată de pandemie.

Ad placeholder

“678 de milioane de lei a costat carantinarea, 358 de milioane de lei, dotările din spitale, 56 de milioane de euro – stimulentele pentru aprilie și mai pentru cadrele medicale care au avut contact direct cu pacienți COVID-19, 40 de milioane de euro pentru ventilatoare, injectomate, plus banii investiți în spitalele de provincie. Am decontat 26 de milioane de lei și pentru testări. Am plecat de la un aparat cu 100 de teste pe zi și am ajuns la 100 de aparate cu 17.000 de teste pe zi”, a explicat Tătaru.

Citeşte şi:

Femeie din Iași, externată după 60 de zile de spitalizare în urma infecției cu coronavirus. A deținut recordul la zile de îngrijiri

Novak Djokovic răspunde criticilor: “Navele nu se scufundă din cauza apei din jurul lor”

Spitalul Victor Babeș din București este ocupat două treimi cu pacienți bolnavi de coronavirus

Umilință maximă! Rebecca a pus piciorul în prag, iar Reghe i-a ținut partea! Cum a reacționat Anamaria Prodan

PARTENERI – GSP.RO

Umilință maximă! Rebecca a pus piciorul în prag, iar Reghe i-a ținut partea! Cum a reacționat Anamaria Prodan


Horoscop 30 iunie 2020. Capricornii sunt nevoiți să facă alte alegeri pentru noua lor scară de valori

HOROSCOP

Horoscop 30 iunie 2020. Capricornii sunt nevoiți să facă alte alegeri pentru noua lor scară de valori

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *