Breaking News


Ministrul Sănătății A Făcut Anunțul. Când Se Deschid Terasele și Plajele | Ştiri, Știri România | Libertatea

De
Iulian Budușan,

Ministrul sănătăţii a declarat că de aproximativ o săptămână  cazurile de Covid-19 încep să fie tot mai puţine.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

El a atras totuşi atenţia că încă avem persoane la terapie intensivă și se mai înregistrează şi decese.  Dar, dacă acestea vor fi gestionate cum trebuie, va urma şi sfârşitul pandemiei. Ministrul a vorbit chiar şi de „luxul” de a ne permite vacanţe.

„Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”

Nelu Tătaru, ministrul sănătății

Ministrul a subliniat că toate relaxările trebuie să vină treptat şi nu se poate pune problema să renunţăm la măşti şi distanţare socială.

El a declarat că, în ciuda măsurilor de relaxare, populaţia nu trebuie să renunţe la măştile de protecţie şi la distanţarea socială.

„Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o fază descrescătoare a curbei. Este vizibil. O avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate. Vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese, 1.159 decese, încă avem 17.700 de cazuri în total. Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp în care să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi”, a adăugat Nelu Tătaru.

Cum ne protejăm de Covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com