Breaking News
Home / Stiri Online / Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că agenția Fitch a menținut ratingul de țară al României

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că agenția Fitch a menținut ratingul de țară al României


 

„Victorie! a rating-ul de țară al României. În plus, agenția de rating spune foarte NU crește 2021”, a pe Facebook, seară.

Ministrul Finanțelor citează Fitch: „The ruling centre-right administration has pledged to focus on efficiency and targeted measures rather than tax increases to the deficit”, de centru-dreaptă s-a se pe eficiență pe specifice, pe creșteri a deficitul.

Agenţia de Ratings a suveran al la “BBB minus” cu perspectivă negativă, aceasta ultima notă “investment-grade”, recomandat investiţii, a anunţat într-un comunicat de presă, Agerpres.

Ratingul de nivelul al guvernamentale, precum şi de un per capita şi indicatorii guvernanţa şi umană, cele ţări de un rating “BBB”. Însă acestea tari contrabalansate de un şi un de curent cu ţări, Fitch.

Este a doua agentie mentine acelasi rating țara noastră. Moody’s a la Baa3, cu perspectivă negativă, recomandat investiţii pe termen lung.

Citește Florin Cîțu: Avem la trecut, PSD. Agenția Moody`s a de țară

Perspectiva finanţelor pro-ciclice ani, precum şi de coronavirus performanţelor şi fiscale. Deşi se aşteaptă ca economia îşi 2021, incertitudinea cu la evoluţiile politice, combinată cu o nouă explozie a de cazuri de infecţie, pe intern şi la global, continuă afecteze şi fiscală. Istoricul ce priveşte consolidarea creşterii ani, precum şi nivelul al rigidităţilor reprezinte o la adresa finanţelor pe termen mediu Ratings.

Fitch: de 9,5% la sfârșitul anului, de 6,8% 2021 4,5% 2022

Analiştii se aşteaptă ca deficitul al un maxim de 9,5% la an, pe fondul creşterii a cheltuielilor pandemiei, al pensiilor septembrie, al accelerării cheltuielilor de capital şi diminuării veniturilor. se aşteaptă ca deficitul se reducă la 6,8% 2021 şi 4,5% 2022, ca a revenirii şi eliminării de susţinere.

„Scenariul de bază” al „că actualul Parlament, de opoziţie, nu va reuşi reintroducă iniţială cu 40% a pensiilor, deoarece foarte probabil ca preşedintele şi amâne alegeri parlamentare“, se precizează Fitch.

Contracție – 5% 2020, bine cu o de 6,7%

Agenţia prognozează economia se va cu 5% 2020, o performanţă de o contracţie medie de 6,7% ţări “BBB”, investiţii puternice. de părere măsurile de ca la (care ar se la 7% 2020) au limitarea negativ micilor şi a de ocupare, reapariţia coronavirusului. şomajului ar urma un de 7,3% 2021, va 2022.

“Conform de bază, economia va înregistra, medie, un de 4% 2021-2022, susţinută de revenirea interne şi externe. Presupunem măsurile de fi 2021, special cele pe menţinerea locurilor de muncă, acestea ar insuficiente a o nouă contracţie a de carantină cu cele trimestrul al fi nou. Există unele incertitudini cu la pe termen mediu al României, deoarece precum tehnologia informaţiei şi comunicaţiile ar beneficia, ce micile manufacturier ar suferi permanente”, apreciază Fitch.

Ce ar la o a ce ar ratingului

Agenţia de principalii care, sau împreună, ar la o a ratingului suveran sunt: o deteriorare bruscă a sustenabilităţii pe termen mediu, de ca a eşec a compensa sau amâna cheltuielilor şi/sau a o credibilă de pe termen mediu şocul provocat de pandemie, precum şi perspective slabe de creştere pe termen mediu, de ca a perioade de contracţie economică.

În sens invers, principalii ar la o îmbunătăţire a ratingului raportul datorie/PIB se va pe termen mediu, de ca a consolidări pandemie, precum şi o a vulnerabilităţilor externe, via o îmbunătăţire susţinută a indicatorilor datoria externă.

România revizuirea de credit al Standard & Poor’s, va fi pe 4 decembrie. Agenția de rating a  ca se ca, odată cu creșterea pensiilor cu 40% – cu expansive – deficitul al 10% 2021 de acest doi ani.

About BoTposter

Check Also

Secretar de stat în Ministerul Sănătății, anunț IMPORTANT despre centrele pentru marii arși. Ce DECIZIE a luat Guvernul

“În împrumutul pe care ministerul l-a realizat cu Banca Mondială am făcut paşi importanţi şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *