Breaking News
Home / Tehnologie / Meteoriții de pe Marte ar putea oferi o explicație despre procesele prin care a trecut planeta roșie

Meteoriții de pe Marte ar putea oferi o explicație despre procesele prin care a trecut planeta roșie


În pandemiei, a roverul Perseverance pe Marte, iulie, Cape Canaveral, Florida. sa centrală va fi pe Marte.

O componentă a rover-ului un burghiu va colecta de sol a fi stocate, de pe suprafața lui Marte. Dacă merge planului, probele fi de o misiune 2031 și, dată, materialul de pe va fi pe analiză.

Toți meteoriții marțieni s-au cu de ani, asteroizii s-au pe suprafața lui cu a scoarța sa pe orbită. Uneori, aceste de rocă, spațiul cosmic, pătrund atmosfera Pământului, unde le atrage.

Meteoriții aterizează pe Pământ, cel ușor de deșerturile sau reci, unde lipsa de vegetație ajută evidență. Meteoriții marțieni rari: pe au 261 de bucăți, cu 63.758 de meteoriți non-marțieni catalogați prezent, centura de asteroizi.

Meteoriții marțieni au recuperați de lume, Antarctica, nord-vestul Africii, Chile, Unite, India, Nigeria, Mali, Mauritania, Oman. În prezent, de știință meteoriți marțieni moduri: de la dealeri privați, colecția Antarctic for Meteorites.

Cum ajung rocile de pe pe Pământ

Programul ANSMET finanțat de NASA, de National Science Foundation. un a meteoriți omniprezenței gheții. Chiar bine, meteoriții tind de gheață mișcare se acumulează la baza lanțurilor montane, unde reapar la suprafață.

În an, 1976, ANSMET a trimis o echipă de știință alpiniști voluntari ianuarie a meteoriți.

Oamenii de știință cumpăra, de asemenea, meteoriți de la dealeri privați de încredere. Meteoriții marțieni scumpi, totuși, de medie de 1.000 de pe gram. Majoritatea meteoriților marțieni de deșertul saharian, Maroc. au instruiți meteoriți prezența cruste de fuziune pe o piatră, se atunci meteorului se topește la atmosfera Pământului.

Inițial, de știință au buzunarele de gaze mineralele meteoriților le-au comparat cu atmosfera de pe Marte, a de roverii ai 1976. Când s-au perfect, de știință au concluziona meteoritii de pe Marte.

Cum se determină un e de pe Marte

Cu acestea, cu 1990, de știință au a proveniența marțiană, ar fi compozițiile izotopice de oxigen, ca niște coduri de atomice planetă.

Din păcate, mulți de știință nu exact proveniența meteoriților, mulți lucrează a-și da seama. Unii au diferitele rocilor. Încă nu sigur lui sau nu, meteoriții ne s-au vulcani pe planetă.

Roverul Perseverance al va o zonă craterul Jezero. Este probabil ca roci, de vulcanică, prezente, va fi cu se studieze craterului, s-a cu aproximativ patru de ani. Jezero conține, de asemenea, delte mari, unde cercetătorii se sedimente au odată de au cu urmă.

Pentru de știință geologia marțiană, de eșantioane dintr-o a  va spori foarte înțelegerea nucleului lui Marte, a climatului a potențiale ar fi exista odată acolo.

About BoTposter

Check Also

Dramă la funerariile lui Diego Maradona. Poliția a acționat în forță, fanii au răbufnit

Milioane de oameni din întreaga lume plâng după moartea lui Diego Maradona, cel mai mare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *