Breaking News

MAE, primele informații OFICIALE despre românca depistată cu coronavirus în Grecia


 

O a depistată cu coronavirus, sâmbătă, ce se afla cu soțul ei Grecia. Este primul caz de COVID-19 turiştilor insula grecească Creta. După rezultatului, femeia va carantină.

MAE a femeia se află autoizolare urmează cazată la un perioada de 14 zile.

„Cu referire la situația cu COVID-19 la sosirea Creta, precizează că, informațiilor preliminare de autoritățile elene la solicitarea reprezentanților misiunii diplomatice a la Atena, persoana cauză a sosit Elenă la data de 2 cu o cursă charter cu escală la Atena, destinația finală Creta. Toți pasagerii cursei aeriene respective au testați la sosire COVID-19, testelor la acest au un caz pozitiv. În prezent, cetățeanul autoizolare la ca, zilei de 5 iulie, la o unitate desemnată ca carantină”, a MAE.

„Coform de autoritățile elene, o epidemiologică direcți ai persoanei curs. Persoanele fi carantină, cele cu rezultat negativ al sejurul”, a ministerul. 

„Ministerul îndeaproape cu la tranzitul prin punctul de al continuă susținut cu autoritățile elene identificarea de reducerii de de perioada următoare.

De asemenea, menționează autoritățile elene competente modifica preaviz condițiile de pe național, de numărul de cazuri de COVID-19 ce fi pe parcurs”, se menționează MAE.

*** Recomandări MAE

Pentru a evita de la frontieră, ca cetățenii formularul (Passenger Locator Form) la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puțin 48 de anterior obțină util codul de a înregistrării, va trebui la frontieră.

Ministerul reamintește cetățenii solicita asistență la de Ambasadei la 00302106774035 al de la 00302310340088, apelurile redirecționate de Suport al Cetățenilor Români Străinătate (CCSCRS) şi de operatorii Center, regim de permanență. De asemenea, cetățenii se cu o dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi de al misiunii diplomatice a Elenă 00306978996222 al al de la 00306946049076.

Ministerul consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51914http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro şi reamintește cetățenii călătoresc au la dispoziție aplicația „Călătorește siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), informații şi sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *