Breaking News

„Izolarea la domiciliu și carantina se suspendă temporar”

Circulara a ce a Oficial decizia şi a internării obligatorii impuse prin ordin de ministru neconstituţională.

„Ordinul ministrului sănătăţii nr. 414/11.03.2020 de carantină situaţia de urgenţă de sănătate determinată de infecţia cu Covid-19 şi prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, baza căruia s-au instiuit/dispus măsurile de carantină/izolare se suspendă de drept, cu daca de 2.07.2020 la modificarea legislativ. În concluzie, la domiciliu/carantinării instituţionalizate se suspendă (inclusiv s-a măsură anterior datei de 02.07.2020)”, se de Raed Arafat şi de Şerban, Sănătăţii.

Documentul are data de vineri, 3 iulie. În buletinul de la 13:00 de de Comunicare Strategică lipsesc cu la numărul carantină sau izolare.

„Nu categorie”, reprezentanţii Grupului.

Câți se carantină izolare

Vineri raportate 741 de carantină instituţionalizată şi 58.991 izolare la domiciliu.

În acest caz, autorităţilor nu le au contact al cu Covid-19: autoizolare la domiciliu 14 zile, purtarea măştii spaţii închise, spălarea mâinilor, păstrarea distanţei fizice.

Cei ies carantină „în situaţia care, decursul 14 de la revenirea ţară sau de la contact cu un caz confirmat, SARS-Cov-2, intre sub incidenţa art. 352 Penal (zădărnicirea bolilor) şi consecinţele fapte”.

Deja pacienţi Covid-19 au cerut externaţi. De exemplu, la Spitalul Bucureşti pacienţi au plecat. „O şi spune mâine, i se poate acasă, deşi are o şi ar contravină sănătoase, de a li se apăra sănătatea”, a Imbri, Spitalul “Victor Babeş”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *