Breaking News

Interviu exclusiv cu reprezentanta OMS în România. Controversa pacienților asimptomatici, explicată la Antena3

Î: Cum ne explica OMS şi de tip, pe înţelesul simpli, nu politicieni ce ne spune aceste controverse ?
R: În primul rând, mulţumesc invitaţie. Aşa aţi spus, Mondială a Sănătăţii un central şi dovezilor cu acest virus. Trebuie ne amintim vorba de un şi de o noi. Apoi, OMS un alături de alţi şi alături de ţări ce priveşte de cu acest virus, cu el se răspândeşte şi cu pe are la nivelul diferitelor ţări.

OMS conferinţe de şi o de materiale de ca şi autorităţile se informa. Le şi română. OMS lucrează alături de ţări şi de noştri a aceste ţări, a crea de reacţie la şi naţional, şi, de asemenea, procurarea de materiale şi aici mă la de laborator, la de protecţie şi aşa departe. întreaga a OMS se pe ştiinţifice şi se ghidează principiile şi valorile de neutralitate, imparţialitate, de respectare a şi de drepturi.

Î: Cred se aici OMS se ocupă de la şi nu scopuri. Ştim farmaceutică foarte la global. De s-au născut atunci a un şi, desigur, lui ajute, OMS are mecanismele a se asigura el ne ajută pe noi, nu se ajută pe sine. Pentru şi alţi interesaţi de aspect. Mai e Ma, China… acest luarea deciziilor interesele reprezentate?
R: În primul rând, OMS un secretariat al membre. De aceea, nu poliţie, nu politicieni… Noi deservim ţările OMS. Nu fi guverne ţările respective. un secretariat. Ceea ce ţările identifică priorităţile şi ce se identifică respectivele ţări o perioada urmează, de regulă, stabilindu-se pe perioade de cinci ani. Acesta OMS, ofere normative, şi ştiinţifică. ce OMS. Noi nu guvernelor, nu şi nu asta. Noi suntem o agenţie tehnică şi dovezi.

O controversă are cu pacienţii asimptomatici. Nu avem, la actuală, destule de ce aceşti bolii. Aşa aţi spun, estimări, dovezile asimptomaticii un de a la alţii de au simptome. Acesta un aspect.

Î: studii e puţin probabil ca asimptomaticii răspândească boala.
R: Exact… Există acest sens. Pe de parte, de cu COVID-19 sau au o uşoară a izolaţi COVID, spaţii comunitare special amenajate sau acasă. Recomandăm măsură, a controla, a virus. Dacă mulţi cu simptome uşoare şi aceştia nu fi COVID, atunci recomandat ca ei izolaţi spaţii nespecifice sau acasă. Desigur, starea de sănătate monitorizată.

Î: Mie nu mi se o problemă, cu acest mă izolez 14 era la sau 10 zile, recomandărilor actuale. Şi, mi se rău, desigur, la spital. Iar asta o măsură şi a nu supraaglomera spitalele, ce a o de la epidemiei.
R: De la crize, asta a problema ţară, aveţi foarte mare dreptate, nu pacienţilor virusaţi cu acest virus, ci şi sufereau de boli. O de mare impact a acest ce priveşte oferirea de asistenţă medicală tratarea boli. Este şi un de ne ocupăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *