Breaking News
Home / Stiri Online / Grevă generală în Belarus. Ultimatutul dat pentru demisia Președintelui a expirat duminică

Grevă generală în Belarus. Ultimatutul dat pentru demisia Președintelui a expirat duminică


”Din dimineaţă, ai şi uzinelor de stat, transporturilor, mineri, şi studenţi au grevă. de o de economică. Iar un de fiecăruia, la de important”, a opoziției într-un mesaj, prin Telegram

Presa de opoziţie a reţelele sociale materiale de adunaţi faţa universităţilor sau ocupându-le cadrul proteste ”sit-in”. Site-ul independent tut.bi a imagini cu muncitori şi cu acţiuni de cel puţin patru de stat, Agerpres.

”E de ştiut unde merge oamenii, autorităţilor”, a declarant, Presse, Confederaţiei Sindicatelor Democratice Belaruse, Iarociuk, precizând nu a apel la grevă.

Un de al premierului Roman Golovcenko a anunțat, pe Facebook, belaruse lucrează normal. a declaraţia protestatare, Bezrukova, vârstă de 54 de ani, grevă alături de o colegi. Veliciko, o de 43 de lanţul uman de de alături de grevişti, a anunţat, de asemenea, a şi ea lucrul. ”Sunt de ca ne recâştigăm de vot”, a aceasta.

Reamintim că, pe 13 octombrie, Tihanovskaia, principala contracandidată a lui Lukașenko la prezidențiale august, i-a acestuia un ultimatum, contextul i se demisia. Dacă nu va funcția, va fi o grevă la național. ”Belarus regimul”, atunci opoziției. Aceasta a deținuților declanşarea actele de violenţă manifestanţilor paşnici.

”S-au de politică, violenţă şi impunitate. Destul! Aveţi 13 a îndeplini aceste condiţii. În caz contrar, pe 25 octombrie, întreaga ţară va ieşi stradă cu un ultimatum și, pe 26 octombrie, va fi declanşată o grevă naţională, la ţară, fi blocate, de fi boicotate”,a scris, pe 13 octombrie, într-un mesaj, pe Telegram.

Duminică, ziua a expirat ultimatumul Președintelui, la au proteste ample, la au aproximativ 100.000 de oameni. Sute de manifestanți au arestați. Protestatarii opoziția alegerilor, condițiile Lukașenko a câștigător al de-al cu 80% voturi. 

About BoTposter

Check Also

Petrecere oprită de polițiști, în București – Ce amenzi s-au aplicat

Secţia 16 Poliţie a fost sesizată duminică, în jurul orei 19,00, prin sistemul 112 cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *