Starea Vremii Online

Breaking News
Home / Stiri Online / Franţa: Zeci de mii de oameni au ieşit în…

Franţa: Zeci de mii de oameni au ieşit în…

Zeci de de au ieşit stradă, duminică, la şi oraşe Franţa, a-l omagia pe profesorul Paty, cu le-a arătat caricaturi profetului Mahomed, relatează AFP.


În Place de la Republique, al manifestaţiilor de de la Hebdo, s-au strâns de manifestanţi, profesori, aleşi şi alţi a apăra libertatea de exprimare, a spune “nu” obscurantismului şi a intona Marseilleza.

“Sunt aici de profesoară, de mamă, de cetăţean şi de republicană. fi mulţi, va reacţiona, unire stă puterea”, a afirmat Virginia, profesoară de muzică vârstă de 52 de ani.

Printre manifestanţii de la s-a aflat şi premierul Castex, alături de ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer.

La Lyon, piaţa Bellecour, cele ţară, s-au strâns cel puţin 6.000 de manifestanţi.

Şi la au ieşit strată aproximativ 300 de protestatari.

Elysee a anunţat Paty va fi omagiat la naţional miercuri, relatează AFP.

Paty a asasinat, vineri, la Conflans-Sainte-Honorine de un de origine cecenă, ce le-a arătat caricaturi cu profetul Mahomed la un cu la libertatea de exprimare. Cecenul vârstă de 18 ani, Abdoullakh Anzorov, născut la şi refugiat cu sa, a de poliţişti, sa trăgându-se nouă gloanţe. Cunoscut cu de drept comun, nu radicalizare, Abdoullakh A. a un cuţit de 35 de centimetri a-şi decapita victima colegiului la era profesor. În s-au un adresat lui Macron, “conducătorul necredincioşilor” şi decapitate, postate pe Twitter. Au acum 11 cu acest caz.

viewscnt

Articolul de informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un republicarea noastre, va ne trimiteţi un pe adresa abonamente@news.ro.

About BoTposter

Check Also

Peste 3000 de școli din întreaga țară, în scenariul ROȘU de funcționare. Cum arată NOILE date de la Ministerul Educației

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării (MEC), în conformitate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *