Breaking News
Home / Stiri Online / Fostul șef al Unifarm, Adrian Ionel, trimis în judecată de DNA

Fostul șef al Unifarm, Adrian Ionel, trimis în judecată de DNA


Fostul șef al de luare de mită, cu de necuvenite, la de influenţă, instigare la şi funcţiei favorizarea persoane.

Procurorii anticorupţie ar fi pretins 760.000 ce reprezenta o ca Unifarm, companie de stat, atribuie un de achiziţie a de protecţie cu SARS-CoV-2 – 250.000 de combinezoane şi 3 de măşti chirurgicale.

În a trimis judecată Lizica Daniela, la data șef al al Unifarm, sub săvârșirii infracțiunilor de cu obțininerea de necuvenit intelectual.

În rechizitoriul întocmit, au reținut de fapt:

“În contextul de Organizația Mondială a Sănătății, data de 30 ianuarie 2020, a stării de sănătatea publică la internațional cu noul Coronavirus, a O.U.G. nr. 11/2020 stocurile de medicală (printre respective incluse combinezoanele măștile de protecție) precum carantinei.
CN UNIFARM SA a desemnată, alături de instituții publice, achiziții de de echipamente de protecție.

În acest context, inculpatul Adrian, menționată sus, ar fi pretins suma de 760.000 ce reprezenta o ca CN SA, companie de stat, atribuie un de achiziție a de cu 19 (250.000 de combinezoane 3 de chirurgicale).

Contractul ar fi cu o firmă privată, a lunii 2020, cu dispozițiilor prevăzute 98/2016 achizițiile publice, sub a negociat, cat a a atribuit, nicio procedură.

Același document ar fi de inculpata – Lizica – Daniela, de șef cadrul CN SA, pe care, ulterior, inculpatul ar fi determinat-o ateste nereal, pe documentele de contractului, s-ar fi cu legal al respective. În realitate, s-a directorul general intermediar, la un restaurant București, unde s-a convenit clauzelor contractului a de protecție.

Pentru acest „serviciu”, persoana ar fi pretins de la societății comerciale, funcționari CN SA, suma de 5.810.175 lei, un de 18% valoarea a contractului.

Din sumă, inculpatul urma 760.000 anterior.

Deoarece societatea furnizoare nu ar fi intermediarului nicio procentul de 18 % convenit inițial, inculpatul Adrian, de general al C.N. S.A, a a contractului.

Totuși, anterior, firma ar fi livreze cantitățile de 1 de (neconforme cu standardele stipulate contract) 25.920 de combinezoane totalul menționate contract, CN SA a suma de 2.380.000 (reprezentând valoarea măștilor respective).

Prin descrisă s-ar fi produs un valoare de 2.380.000 patrimoniul CN SA, concomitent cu folos necuvenit de societatea beneficiară a contractului.

Separat de cele anterior menționate, cauză s-a reținut că, la data de 06 2016, ar fi dobândit de general al C.N. SA cu dispozițiilor legale.
Concret, de membru al de Administrație al Companiei Naționale SA, ar fi votat, la ședința aceeași dată, numirea sa ca general al CN SA.
Or, dispozițiile nr. 109/2011 guvernanța corporativă a ca președintele de Administrație general, de acestuia, Adrian. În aceeași zi, inculpatul ar fi ar fi o decizie, urma căreia, perioada 14 2016 – 25 2020, ar fi obținut venituri nete de 498.722 lei.

În cauză, CN SA s-a suma de 2.380.000 lei.

În cauză, s-a dispus luarea sechestrului imobile ce doi inculpați.

Dosarul a trimis judecare București, cu de a se menține măsurile preventive asigurătorii cauză.

Anterior, au acorduri de recunoaștere a cu inculpați (persoana doi reprezentanți ai societății beneficiare a contractului), sarcina reținându-se de de influență.

În prezența apărătorilor aleși, au declarat sarcina lor, încadrarea a pusă mișcare acțiunea de cu cuantumul pedepselor aplicate, precum cu forma de executare a acestora, respectiv

– 3 închisoare, cu executării pe termen de de 4 interzicerea, pe o perioadă de 3 de la definitivă a de prin s-a dispus executării sub supraveghere, a drepturilor: de a fi autoritățile sau funcții publice, de a o autorității de stat, de a deține, de arme de a o de cadrul de drept public.

Dosarele de privindu-i pe inculpați, cu acordurile de recunoaștere a au la București”.

About BoTposter

Check Also

Testul care îţi arată cât de sănătos eşti. Durează doar 30 de secunde

Indicele de masă corporală nu mai este singura modalitate de a verifica sănătatea cuiva. Ultimele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *