Starea Vremii Online

Breaking News
Home / Tehnologie / fizicienii au stocat și transportat lumina

fizicienii au stocat și transportat lumina


O echipă de fizicieni germani a împacheteze lumina o despacheteze la 1,2 milimetri distanță, a o modifica acest proces.

Este un simplu, de de realizat. Pentru a acest lucru, de la Gutenberg (JGU) a trebuit răcească atomii de rubidiu-87 la zero absolut.

„Am lumina punând-o într-o valiză, ca așa, cazul valiza era dintr-un nor de reci”, a declarat Windpassinger, la JGU șef de cercetare. „Am mutat valiza pe o am lumina”, a acesta.

Experimentul ar o nouă eră cuantic – sisteme captarea cuantice de lumină

Manipularea a informațiilor cuantice, precum de a le computerizate corespunzătoare cuantică. Memoriile cuantice optice, recuperarea la a cuantice de lumină, de cuantice scalabile.

De exemplu, ele reprezenta de repetare sau cuantic liniar. În ani, ansamblurile de s-au a fi suporturi adecvate recuperarea cuantice optice. Folosind o tehnică sub de „transparență electromagnetic” (EIT), impulsurile luminoase incidente fi prinse mapate coerent, a crea o excitație a atomilor de stocare. mare reversibil, lumina poate fi cu o eficiență ridicată.

„Acest foarte nu general, ci comunicarea cuantică, deoarece lumina nu foarte ușor de „captat” și, o într-un controlat, de se piardă”, a el.

Experimentul demonstrează, de asemenea, lumina a un „efect minor coerenței stocării”, într-o lucrare revista Physical Letters.

Experimentul se pe aceeași echipă a transporte reci de-a „benzi optice” de fascicule de lasere. Echipa ar într-o zi la de pe – „amintiri optice de circuit” – de cuantice.

About BoTposter

Check Also

82 de ani de la sculpturile lui Brâncuși. Masa Tăcerii și Coloana fără sfârșit, povești uimitoare

Celebrele sculpturi ale lui Constantin Brâncuși au împlinit 82 de ani! Iată poveștile din spatele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *