Breaking News

Dr. Vlad Dima, cele mai mari greșeli pe care le fac mamele când vin cu copiii acasă: ”E mult prea devreme!”

Directorul al Filantropia, neonatologul Dima, a la rubrica Antena3.ro Live, unde a ce ar trebui sa stie o proaspata mamica.

”Din pacate, exista o tendinta ca sa renunte la alăptare. Se o le inhibă lactaţia. sa explice principiile de nutritie si ingrijire a nou-nascutului. Este un oarecare deficint de asistenti in cadrul maternitatilor.

Exista o ca nasterea s-a in medicalizat. Sunt doua extreme. fac si cele nasc natural

Vlad Dima: Mortalitatea nasterii la domiciliu era in trecut. Nu as recomanda nasterile la domiciliu, ar aparea hemoragii.

Noi incurajam vaccinarea si informam mamicile. Este ca nou-nascutii sa primeasca vaccinurile. Trebuie sa primeasca obligatorii.  Trebuie ca parinti sa bine consiliati si sa stie beneficiile vaccinarii. Am spune: uite, cu atatea vaccinuri, a un omoara.

De ce ati aceasta specializare?

Vlad Dima: Nu am la chirurgie plastica si am aflat de neonatologie si mi-a suras ideea. Pacientii fragili necesita o atentie deosebita.

Dotam in si suntem de dotarile Occident. Exista mecanice de inalta performanta, incubatoare. Avem dotari suficiente.

Este o perioada dificila, a cu retincenta masurile. Populatia a revoltata ca nu se la spital. suntem in siguranta. Se epidemiliologic. Tot raul bine!

Ultimele studii acest ca 20% pacienti asiptomatici.

Ce greseli fac mamicile?

Vlad Dima: Mamele au tendinta sa ape, sucuri, ceaiuri cand ajung acasa. Pana la sase luni, nou-nascutii nu au de de lichide. Aportul hidric de suficient. Laptele contine 90% apa. Parintii au tenditna de a fi niste cumparatori compulsivi.

Am vazut tendinta de diversificare de la 3-4 luni. Este devreme. pregatit alimentatie solida de la sase luni.

Cu ce ar trebui sa se inceapa diversificarea?

Vlad Dima: Inainte se incepea cu fructe. ar trebui legume: morcov, albitura. Apoi se cu ou, carne, cereale, lactate de origine animala. De preferat, ar fi bine sa incepem cu de sezon. si nu asigura aportul organismului. Alaptarea ajuta si la neurologica buna. are de alimentatie, si de atentie. Nu sa lasam copilul sa planga in sir.

Ce recomandari aveti bebelusului?

Este de o reteta universala. bine sa doarma intr-o camera unde sa supravegheat. Daca ar aparea o problema in timpul somnului sa se intervina la timp.

Decizia de a sau nu cu copilul tine de parinti. pana la 1 an nu are de perna. Chestiile firesti bunicii nostri, acum studiat. Partea de interactiune copil-parinte tine de instinct. citind studiile decat sa petrecem cu copilul.

Primesc intrebari de alaptare, diversificare. Mamicile ma intreaba si daca se decalotare dupa nastere. Exista o recomandare batraneasca in acest sens. Decalotare facuta in varstei de 1 an. Decalotarea nu facuta intr-o maniera agresiva. Ea se treptat.

 Cand venim cu copilul la doctor?

Vlad Dima: In maternitare se poate in luna de viata, se merge la pediatru. sa sune la medicul de familie, urmeaza cosultul la un specialist. In aceasta perioada, ar fi bine sa comunicam de la distanta cu medicul si daca situatia grava, atunci la Camera de Garda.

Antena 3 a un proiect: “antena3.ro LIVE, cu Coman”, un săptămânal de interviuri online, va aborda temele momentului  şi le va analiza cu măsură ofere răspunsuri.

Emisiunea are fiecare joi, de la 15:00 LIVE pe antena3.ro şi pe https://www.facebook.com/Antena3Romania/.

Arhiva emisiunilor poate fi pe de Youtube/antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *