Starea Vremii Online

Breaking News
Home / Tehnologie / Disperarea fermierilor atinge cote alarmante: câte mii de euro le oferă românilor care vor să facă asta

Disperarea fermierilor atinge cote alarmante: câte mii de euro le oferă românilor care vor să facă asta

Fermierii caută cu angajați. Facultățile Iași domenii noi, ton cu cererea. Pentru cu diplomă se un sigur: meseriile de tractorist sau agricol, cu de pe lună.

Mai de = scump. de li se alăturie. Tractoriștii mecanicii la mare căutare

5.000 de de teren comuna Țigănași, Iași, de 250 de oameni. Printre ei, Vlad, al de Agricultură. Tânărul a tractorist, acum are subordine 50 de ce au costat 10 de euro.

„Am lucrez de facultate, ce fac. În momentul de față, eu consider plătit bine. Când câmp, cu târziu, se dublează”, spune Vlad.

„Școli nu a-i pe mecanizatori, aici de la vârstă”, spune Placinschi, fermier, Știrile PRO TV. În educația vine, căci la de Agricole Iași o nouă pregătește agricole.

„Este o bănoasă. Îmi ce fac nu m-aș fac afară de agricultură. Nu mă stând într-un birou, pe zi”, spune Cosim Davidoaia, inginer agronom. Și are dreptate! Salariile în de la 1.500 de pe lună. Cu acestea, de găsit, n-au o facultate de profil ucenici o vreme.

 Este un sector se ușor. În an, serie, studenți, absolvenți de-ai privat. de la 2.500-3.000 de pe lună, la de euro”, declară Țopa, decan Facultatea de Agricultură, USAMV Iași.

Agricultorii la culturi. Seceta i-a doborât

Trăim un an de extremă, meteorologii nu au vești perioada următoare: temperaturile cele 4 va puțin. renunțe de la culturi, căci pământul de uscat, utilajele. urmare, solul nu poate fi însămânțările de toamnă.

„Însămânţările la rapiță pierdute. Am renunţat la însămânţatul rapitei. Au orzul şi grâul. La şi la grâu, continuă, vom semănăm. De fapt, e ca o loterie. şi vom vedem ce se întâmplă”, spune Ionescu, inginer agronom.

About BoTposter

Check Also

A pus apă și mâncare în casă, după ce i-a murit soțul. Ce a observat că se întâmplă în fiecare dimineață

Din clipa în care am închis ochii și ni s-a aprins lumânarea, sufletul stă timp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *