Starea Vremii Online

Breaking News

Declic A Cerut Desființarea Secţiei De Investigare A Infracţiunilor Din Justiţie

De
Mihai Niculescu,

Comunitatea Declic solicită ministerului să reia dezbaterea asupra proiectului de lege pentru desfiinţarea SIIJ, care este blocat de 4 luni.

“Am ales această formă de protest pentru a fi vizibili, dar şi pentru a respecta măsurile impuse în timpul Stării de Alertă, când nu sunt posibile proteste în stradă. Important este ca mesajul nostru să ajungă la destinatar şi cred că domnul ministru Cătălin Predoiu a văzut sutele de mesaje scrise de membrii Declic. Aşteptăm acum şi răspunsul la solicitarea noastră”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic, într-un comunicat al organizației.

Desființarea
Secției Speciale a fost pe lista promisiunilor electorale ale PNL,
atrage atenția comunitatea Declic.

“Nu mai putem să aşteptăm după promisiuni deşarte. PNL a susţinut că va desfiinţa Secţia Specială imediat ce va ajunge la guvernare. Toată vehemenţa liberalilor s-a temperat odată cu venirea la putere. Ministrul justiţiei a întocmit un proiect de lege, motivând că nu poate închide Secţia peste noapte, prin ordonanţă de urgenţă. Iar proiectul zace într-un sertar de la începutul anului. În acest timp, posibile fapte de corupţie pe care magistraţii le-ar fi săvârşit nu sunt investigate, pentru că Secţia, deşi există, are prea puţini procurori pentru a funcţiona eficient”, a mai spus reprezentanta organizației.

Reprezentanţii Declic au solicitat o reacție oficială de la Ministerul Justiţiei, care a comunicat faptul că proiectul de lege este “în curs de elaborare şi analiză”.

Secţia de
Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a fost aspru criticată
de instituţiile europene, iar GRECO a cerut desfiinţarea ei.

Peste 18.400 de membri Declic au semnat petiţia prin care cer desfiinţarea Secţiei Speciale.

Sursa foto: Hepta

Citeşte şi:

CSM reia toate dosarele de agresiuni sexuale asupra minorilor din 2014 încoace, după o campanie a Libertății. Dragoș Pătraru, revoltat că 3 din 4 acte sexuale cu copii sunt judecate ca „fapte consimțite”

INTERVIU | Adrian Wiener, medic-senator întors în secție și devenit coordonator al spitalului COVID-19 din Arad, acuză metodologia Ministerului Sănătății pentru că ”infecția s-a răspândit”

Viitorul concertelor în România: reguli ca pe aeroport, distanţare fizică şi controlul temperaturii. Ce şanse sunt pentru evenimente drive-in

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'

GSP.RO

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: ‘Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e…’


Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile

HOROSCOP

Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com