Starea Vremii Online

Breaking News

Cum Explică MApN Faptul Că Militarii De La Turda Au Greșit Cimitirul De Ziua Eroilor: “O Eroare Din Cauza Emoțiilor” | Ştiri, Știri România | Libertatea

De
Cristian Otopeanu,

„Câțiva militari au depus coroane de flori în cimitirul din municipiu. Dintr-o regretabilă eroare, ei au depus coroanele la monumentul eroilor ruși și nu la români. Este o eroare din cauza emoțiilor, probabil”, a spus pentru actualdecluj.ro Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale.

Acesta a adăugat că „la Turda a fost o greșeală,  dar nici nu le putem reproșa colegilor noștri că nu s-a respectat legea, fiindcă legea spune să respectăm toate mormintele. Este un fapt care s-a întâmplat, este o situație delicată din punct de vedere emoțional. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, s-a depus coroana și s-a mutat apoi, dar nu e o greșeală din punct de vedere legal”.

Întrebat dacă vor fi sancţiuni, reprezentantul Ministerului Apărării a spus: „Nu știu cine sunt colegii care au participat, nu le știu numele, eu sunt la București, dar nu le putem imputa că au încălcat legea. Analizăm ce s-a întâmplat și vedem ce stabilesc colegii de acolo. Nu știu cine a coordonat evenimentul. Colegii noștri sunt depunători de coroane acolo, nu știu cine a condus evenimentul”.

Ieri, de Ziua Eroilor, autoritățile de la Turda au confundat cimitirele și, în loc să depună coroanele la monumentul soldaților români, le-au depus la mausoleul dedicat militarilor ruși.

Zeci de cadre militare au fost prezente la eveniment. Inclusiv un preot militar, care a vorbit despre eroii căzuți în luptă. Doar că toate aceste lucruri s-au făcut în fața monumentului dedicat soldaților sovietici, nu al celor români.

Citeşte şi:

Gafă de proporţii la Turda, de Ziua Eroilor. Autorităţile au oferit onoruri militare soldaților ruși, nu celor români

Bombardierele americane au desfăşurat în premieră antrenamente în spaţiul aerian al României

Gafă de proporţii la Turda, de Ziua Eroilor. Autorităţile au oferit onoruri militare soldaților ruși, nu celor români

Anamaria Prodan, vedetă în The Sun. Ce scriu britanicii despre "cel mai HOT agent din lume"

GSP.RO

Anamaria Prodan, vedetă în The Sun. Ce scriu britanicii despre “cel mai HOT agent din lume”


Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși

HOROSCOP

Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com