Breaking News
Home / Tehnologie / Cum am ajuns să trăim într-o simulare a realității, iar Matrix ne-a pregătit pentru asta

Cum am ajuns să trăim într-o simulare a realității, iar Matrix ne-a pregătit pentru asta

În decenii, noastră s-a semnificativ. De o subiective deformează realitatea, de sociale oglindesc frânturi dintr-o viață perfectă. Consecințele le a fi ireversibile.

În 1999, a pe marile ecrane, a efectelor speciale spectaculoase, a atras atenția scrierilor filosofice sociologului francez Jean Baudrillard. autorul a se distanțeze de producția Wachowski, au viziunea sa simulări, au acolo.

Fiecare a a ca lectură ”Simulacru Simularea” (Simulacra and Simulation), o 1981 pe mulți o consideră 2020, la momentul publicării. filosofică postmodernistă nu cele accesibile, detaliez câteva particularități lui Baudrillard aplicabilitatea contemporană.

De ce direcția globală de schimbat, dar, timp, ai de o conștientizezi?

Trăim într-o hiperrealitate incredibil de a-ți deforma viziunea vieții, Baudrillard a ne ea cu patru decenii.

”Mass-media reprezintă o realitatea pe o experimenta. Oamenii abilitatea de a distinge fantezie. De asemenea, interacționeze cu fantasticul, ce de fapt.”, a Baudrillard 1981 Simulacra and Simulation.

Ce simulacrul se ”reală”

În de a viziunea sa într-o ușor digerabilă, Baudrillard a o parabolă foarte interesantă.

Ideea de societatea postmodernă, la momentul de față, de ancorată desprinse de încât, deși ilustreze o accesibilă, de simulează o imposibilă.

Pentru autorul a termenul de simulacru. O reprezentare la ilustreze realitatea, o a realității, dar, de fapt, se pe un nu sau, atât, nu a niciodată.

simulacra and simulation jean baudrillard
Momentul devine un simulacru

Fabula menționată de Baudrillard referire la un împărat și-a cartografieze într-o se poate de precisă imperiul pe conducea. Pentru a-și visul, a pricepuți cartografi.

În final, a de mare punct de a imperiu. cu trecerea timpului, imperiul, la ca împăratul său, a dispărut. a a harta, o reprezentarea a imperiului. Acesta simulacru.

Imperiul realitatea a harta, contextul imperiul nu există, harta, respectiv simulacrul, au realitate. În opinia lui Baudrillard asta se pe foarte societatea modernă. Când o reprezentare sau puțin fidelă a sau a de simulacru, tu o ”de bună”. O ca o realitate.

Cum am aici: cele niveluri de simulacru

La o a lui a realitatea ta ce privește al voievod, Baudrillard nivelurile de se sau puțin de realitate.

Primul de cel perioadei pre-moderne, o o clară, fidelă a realității. Te poate poate realul. Al nivel, pe Baudrillard asociază cu revoluția industrială de la secolului 19, discrepanțe realitate. La momentul respectiv, s-a producția masă, aceasta nu era perfectă, destul de comune.

Cu acestea, deși de o reprezentare ocazional eronată a realității, exista că, prin dialog, efort critică, accesa original, realitatea.

Cel de-al ordin de cel perioadei postmoderne, acum. La momentul de față, simulacrul realitatea, o reproducă. Cu cuvinte, reprezentarea precede, influențează determină ce real, adevărat, accepțiunea generală. Nu nicio distincție reprezentarea realități. Aceasta simulacrului.

În practică, ce perioada revoluției a imortaliza statice sau mișcare, cu sau sunete, accentul se pe fidele. Dacă te la clipul de sus, reprezintă realitatea vremii, scenarii, efecte speciale, deformează realitatea.

Realitatea feste: am credem ce vedem

Deși conceptele de Baudrillard s-ar destul de complexe, ilustrează societatea într-un de sincer. În cultura contemporană, de vedete ”de carton”, nimic nu real, ”adevărat” al cuvântului.

Totul are un scop, o premisă, o subiectivă, acestea definesc realitatea într-o cu simularea Matrix.

Atât nu ce vezi la televizor, ziar, pe sau Instagram, se de absurdă paralela realitatea deformată simulare? Filosoful s-a la perioadă ca printr-o hiperrealitate, o a de încețoșată, de subiectivă, tinde unde se alta.

Creierul uman a înșelător

Poate ai momentul de un eveniment, de imaginile ți-ai amintit acel lucru. Dacă complicat, acest cu xerox.

În fază, o la xerox a imagini originale, a doua o copie, a o a doua așa. În final, de xerox-ul, ai pierdut originalul, timp, cu copie, se particularități pe le găseai original. La se cu amintirile.

Standardele de de Snapchat

vedete fara machiaj
Cu sau machiaj, deformează standardele de frumusețe

Tot filosofie, un spune arta imită viața. Fiecare tablou, film, sculptură, sau se real, fapte, evenimente, personale. La momentul de față, opusul valabil. Viața imită arta, mijloacele artistice.

Percepția ta sau perfecțiune trupească influențată de o fotografie a vedete dintr-o sau de pe un site, o a Photoshop.

Pornind de la a realității, un simulacru, la reproduci pe tine, reală, niște au într-un mediu digital. Filtrele de pe sociale au de percepției de sine, fenomenul s-a într-o psihologică, selfie dysmorphia.

Un de ajung la sau la de sau de de ca fizionomia pe o într-un de telefon, filtrată, deformată, simulată.

Pentru de pe au primele ți-au fața real, informații acest conceptului de Snapchat dysmorphia.

În tehnici, de o de ordin constând obsesivă de a un inestetic, de al feței. Nimic nu distructiv să-ți cu ardoare precum o sau de la TV, când, reală, altfel.

Ajungi lupți a transforma realitatea într-o abstractă, fantastică, frumusețe, ca, final, o simulare a univers digitalizat, filtrat, fals.

efecte speciale game of thrones
Combinația efecte speciale frânturi de realitate, precum de la TV

Dintr-un punct de vedere, Baudrillard ar fi un nihilist, el nu actuala artificială. Ideea de artificial existența referințe identificarea artificiului. În schimb, el că, la momentul de față, natural, adevărat, artificial.

Știrile de la 3 sau TV ilustrează acest concept. Pragmatic, foarte mulți privitori nu sesizează nicio problemă, nicio doză de subiectivism, nicio deformare a sau o minciună. Aceea realitatea lor, le opinia eșuezi că, de fapt, le dărâmi pe și-au existența, realitatea, viziunea vieții.

Am detaliat acel de acest – De ce nu te pe internet, nu opinii reală.

Vedetele CGI, nouă dovadă de simulare

lilmiquela
Screenshot lilmiquela / Instagram

Miquela are 2,8 de pe Instagram,  870 de 1892 de conturi. Miquela nu reală, ci un fictiv, CGI, pe computer. În descrierea contului ca 19 un Angeles.

Miquela a pe coperta publicații, are de publicitate cu și, se poate clipul de jos, a într-o la Calvin Klein.

Partea relatarea de Miquela nu reală. Are 241.000 de pe canalul de de fani, niciunul ei nu va un autograf de la ea.

Miquela un simulacru, o reprezentare a nu a nu va exista. Pare om. Stabilește de nerealiste o vedetă de la Hollywood, influențează opinia publică dintr-un ce ce mare de CGI.

gram instagram" width="943" height="608" srcset="https://static.playtech.ro/wp-content/uploads/2020/10/shudu-gram-instagram.jpg 943w, https://static.playtech.ro/wp-content/uploads/2020/10/shudu-gram-instagram-768x495.jpg 768w, https://static.playtech.ro/wp-content/uploads/2020/10/shudu-gram-instagram-800x516.jpg 800w" sizes="(max-width: 943px) 100vw, 943px"/>
Screenshot shudu.gram / Instagram

Shudu, înfățișată ca primul supemodel lume, a de 3D Cameron-James Wilson, acum are de publicitate. Imaginea de sus, cu 28.000 de like-uri, o la de rujuri Fenty de la Rihanna.

Pentru un stufos de vedete accesa această adresă.

Aceștia influencerii de de mâine, cu sau de de împreună. de influențează o înconjurătoare, reală. Încețoșând ficțiune printr-un scroll pe Instagram, să-ți feste. Cum ta devine defectă, nu-ți ai să-ți de modă, votezi, băuturile pe le de la un program de calculator.

Începi vezi similaritatea cu Matrix?

louis vuitton

Partea că, deși trendul detaliat s-ar se sau de nișă, te amarnic.

Încă 2016, Vuitton, sinonime cu la exagerate, a apelat la Lightning, personajele reprezentative de Final Fantasy, a-și prezenta colecția primăvară-vară.

Argumentul de creație de la vreme decizia neortodoxă a simplu. de video. Ca urmare, i s-a asocierea.

„Ne cu toții cu într-un suntem de cibernetică, de imaginile ne fac visăm sau judecăm. Dar, timp, viață cu toții reală, asta incitant. Este o influențată de virtuală.”
Nicolas Ghesquiere de la (2016)

Cum sociale simularea trăim

Luând popularitatea rețelelor sociale, numărul mare de noastră de ele, acestea au influențeze societatea actuală. Dincolo de înșeală opinia publică ajung rezultatul alegeri, precum sau te pe tine, ca om într-un simulacru. Îți o de te să-ți ta valori, ce și, final, real.

Profilul online, prin ilustrarea sau ta, o reprezentare a persoanei ce ce de sinele real, individual.

În plus, prin va ce tu nu ești, reprezintă simulacrului accepțiunea lui Baudillard. Practic, te ”cunoască” prin acelor fotografii, sau clipuri video, o frântură tine.

Pe principiu, ta a personalității de pe sau de asemenea ghidată eronat de o de postări. nu-și întreaga viață online, interpretezi identitatea oameni, sau, de ce nu, nivelul de inteligență, de un articol acum luni.

Astfel, acel fenomen de hiper realitate. La ca într-o simulare, interacționezi cu niște oameni, de alții. În viziunea ta, acei oameni, greșești. un abstract, gândește-te de ai trăit cu impresia o pagină de ca o prieten, ca să-ți nu așa.

Câte imagini ai cu fericiți, ca au niște de sănătate grave, o nu foarte roz sau o dramă familie. Ai spune ar fi nu judeci identitatea pe o au online, atunci ar da Facebook, Instagram, favorizezi la actuală.

Un al ideii de sociale ține de tine de ce postezi. De ori, te de imagini de la un sau un selfie. Te nu ”mai bună” a doua sau invers. Ai vedere, poate la de subconștient, ”ce prietenii?”.

Care va like-uri? Voi strânge comentarii cu postare?

După aceste intermediare, decizia finală, postarea, va o online, a ta, filtrată, editată optimizată larg. o reprezentare a ta, tine, online, nu tu, aceeași măsură cu interacționezi reală.

În acest spațiu omniprezent, captivant fascinant, la o simulare. Contribui zi la definirea realități alternative, timp. Dintr-un punct de vedere, poate asta dorești, să-ți un refugiu de realitatea, suferința cotidiană.

După 10 pe Facebook, te lămurești acolo nu miere, e o realitate.

P.S. Dacă Simulacra and Simulation de Baudrillard engleză, o aici.


Conținutul secțiunea Opinii reprezintă opiniile autorilor textelor nu reprezintă neapărat PLAYTECH.ro.

About BoTposter

Check Also

Ce spunea Diego Maradona despre Gică Hagi și Gică Popescu: ”A fost rivalul meu”

Moartea lui El D10S a şocat o lume întreagă. Fosta legendă a fotbalului mondial a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *