Starea Vremii Online

Breaking News
Home / Tehnologie / Cel mai bogat primar din istoria Bucureștiului. A fost supranumit ‘Nababul’

Cel mai bogat primar din istoria Bucureștiului. A fost supranumit ‘Nababul’

Cine a cel primar București? „Nababul”, a uriașe, un bizar.

Cel primar București. Un înnăscut, a ce imposibil

Profilul primarului București s-a de-a timpului. Cum ar arăta o dezbatere, sau măcar o întâlnire, alesul cel orașului? a norocosul moștenitor al a sale. Nu povestea „fiului risipitor”, ci a înnăscut, a cărui viață au un impact dezvoltării transformării orașului.

Gheorghe s-a născut București, 1833. Și-a studiile orașul natal, le-a la Paris, odraslelor bogate. Avea 20 de a de doctor științe juridice. S-a unde și-a cariera. A la consilier la de București. Tânărul era un înfocat al lui Cuza. S-a alăturat „monstruoasei coaliții”, alianța de a-l pe de la putere.

mai primar Bucureștiului. A ‘Nababul’" width="400" height="519"/>
Cel primar Bucureștiului. A ‘Nababul’

Gheorghe Cantacuzino, primarul Bucureștiului. De ce i se „Nababul”?

Gheorghe a funcția de primar al București perioade de timp: 1869 ianuarie 1870 1913 luna a aceluiași an. A ca cel primar al Bucureștiului. Cantacuzino a simpatia prin decizia de a renunța la ca edil. Banii au construirii fântânii de pe Filaret, shtiu.ro. Înainte de a primar, a membru Comunal.

În timpul lui Cantacuzino, orașul a printr-o de schimbări importante: a pavată – astăzi, – cu piatră cubică, s-a Doamna Mogoşoaiei şi Brezoianu înființat liniilor de electric ajungea, la vremea sa, la 14 şi cu un personal de 250 de oameni.

Cel primar era un om foarte zgârcit. Cu provenea dintr-una cele înstărite familii de nobili țară, Gheorghe nu la el. cheile cuferelor fabuloasă. Își ruga birjarii noteze într-un pe le datora, întorcându-se restanțele.

mai primar Bucureștiului. A ‘Nababul’" width="860" height="573" srcset="https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2020/09/muzeul-george-enescu-inquam-octav-ganea.jpg 860w, https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2020/09/muzeul-george-enescu-inquam-octav-ganea-768x512.jpg 768w" sizes="(max-width: 860px) 100vw, 860px"/>
Cel primar Bucureștiului. A ‘Nababul’

Cel primar și-a palat, inima Bucureștiului

„Nababul” a are de un palat. Pe un teren ce aparținea familiei, a cerut uriașe, impunătoare. a arhitectului D. Berindey stil baroc francez. Lucrările au 1903. Un deceniu târziu, se stingea viață într-una palatului pe și-l dorise de mult. A lui, Cantacuzino, a murit la câțiva său. de pe a soției, Maruca.

După și-a soțul, Maruca s-a recăsătorit cu Enescu. Astăzi, palatul de ca Național Enescu”.

About BoTposter

Check Also

Horoscop 26 octombrie 2020. Zodia care are probleme la muncă azi: rămâne fără job

Astrologul a făcut horoscopul de luni, 26 octombrie 2020. Astfel, se anunță schimbăre de job …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *