Breaking News
Home / Stiri Online / Cea mai mare groapă de gunoi din Europa: bomba ecologică Oltenița-Ulmeni 

Cea mai mare groapă de gunoi din Europa: bomba ecologică Oltenița-Ulmeni 


La puțin de 100 de de Capitală, comuna Călărași, a de bine de un an o nouă groapă de gunoi. Munți de deșeuri, ele menajere, spitaliceşti, pe pământ. Un dezastru a la de Asociația „Cetățeni Ulmeni”.

Suprafata are 100 de hectare. Muntii pe ii vedeti acum au intre 15 si 20 m, zilnica pe o de 1500 de tone. Nu exista nicio sortare, exista depozitare si acoperire ulterior.

“Initial, firma Cassano Metal si Utiltrailer au cerut o statia de deseuri si, ulterior, valorificarea, folosindu-se de ca statie de ei au o ilegala de depozitare deseuri fara sa aiba nimic amenajat, sa nu aiba nimic la norma depozit ecologic”, spune Basarabeanu, membru Asoc. Cetățeni Ulmeni.

“In au aparut muntii de gunoaie incepand cu 2019. Au o locatie jos, in decantor, dupa ce s-a umplut acolo, ca n-a facut fata la atatea cantitati de deseuri, s-au mutat in curtea de Ulmeni. Gunoiul de la Bucuresti”, spune Cătană, primar Ulmeni.

Deșeurile se află la o distanţă de câteva de de casele şi localnicilor, situația de suportat.

“Sunt intrigat de dreptul, Constituției, la un mediu sănătos. Plus de asta, eu am curte o fântână. la momentul ăsta, nu fântâna, are un ciudat”, spune un localnic. 

“Plus de asta, se arde foarte mult, pe cu cuțitul nu se poate respira. Nu dimineața, nu seara, niște rufe le întinzi pe sârmă afară, le o a fum”, spune o femeie. 

În zonă au realizate, cu protecția mediului, măsurători. au de-a terifiante. metalelor investigate, respectiv stibiu, argint, cobalt, mercur, zinc staniu. Spre exemplu, la mercur, concentrația de 5 mg, de 5 mare limita admisă.

“Toate aceste – plumb, mercur, cadmiu – prin ardere, elibereaza oxizi ai metalelor respective afecteaza organismul. Mercurul cancerigen, cadmiu de asemenea – daca se inhaleaza, afecteaza plamanii, daca inghitit, afecteaza rinichii, plumbul nu e biodegradabil. Pe langa rinichi, afecteaza si creierul”, spune Balea, inginer chimist. 

“Exista crescut al complicatiilor neurologice, in intoxicatia cronica, simptomele initiale lipsa de echilibru, neindemanarea, ameteli, insomii, afectati lenti, baza biologica nu e cunoscuta, in cazuri delirul, convulsiile”, spune Ciuhodaru, Iasi. 

Echipa Plus a de vorbă cu acuzați au într-o bombă ecologică.

“Am inceput acum un an si jumatate, de si tratarea deseurilor municipale. Societatile detin autorizatiile de mediu necesare”, spune Păun, directorul general al Cassano Metal.

Compania a transportă baza de Utiltrailer deșeurile de pe Municipiului Giurgiu, acest urma a Depozitului Ecologic Frățești de societatea ECO SUD S.A. Și firma de salubrizare se ocupă de Sectorul 2 a cu precizări.

“Contractele incheiate intre Publica (…) transferam deseurile acolo unde titlularul si proprietarul deseurilor cetateanul si UAT-ul, adica primaria, sa asta”, spune Ciuclea, directorul de salubritate Supercom.

Același punct de ni l-a Romprest. În schimb, de au subliniat acest se fac respectivă.

România 6 de de deşeuri pe an, cu o medie de 272 de pe an pe de şi cu o rată de colectare de 82,3%, al cel Europa, Estonia. 

About BoTposter

Check Also

Vaccinurile antiCovid ar putea fi ținta grupurilor de crimă organizată

Într-o atenţionare de securitate de nivel portocaliu, organizaţia avertizează asupra unei “potenţiale activităţi criminale legate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *