Breaking News

Ce înseamnă, de fapt, expresia “afară cu ungurii din țară”. Explicația clară a autorităților


Un a ”afară cu ungurii țară” o ”presupusă lozincă antimaghiară” nu la discriminare.

Explicația expresia ”afară cu ungurii țară”

„Născut de Carpaţi, nu puteaţi cunoaşteţi jandarmul ungur, groaza transilvane. zăream unul, eram de panică şi o rupeam la fugă: era străinul, duşmanul. Din lui detestam pe toţi ungurii cu o patimă într-adevăr maghiară. mă interesau. Apoi, circumstanţele schimbându-se, nu motive să-i urăsc. Mult încă, nu puteam totuşi să-mi imaginez un opresor le evoc şi ”, Cioran într-o Noica.

Procurorul de pe Moinești, Gălbează, a ”Valea Uzului”, susține ordonanța de ”afară cu ungurii țară” o ”presupusă lozincă antimaghiară” ce nu se la de la discriminare, pe nu o de persoane, ci o etnie. 

Clarificări

„Cerința a elementului al infracțiunii ca incitarea la ură/discriminare adresată publicului, prin înțelegându-se un indeterminat de persoane. Dacă incitarea se sau nu de persoane, nu prevăzută de art.369 Penal, ci o instigare sau plurală, ca a participației, condițiile acesteia.

În prezenta cauză, au adresate de persoane, respectiv au a au autorizate acest sens.

Apreciem că, prin scandarea lozinci antimaghiare de afară cu ungurii țară, au descrise denunțul formulat, nu condițiile prevăzute de art.369 Penal, motive sus, aceste lozinci nefiind de natură provoace incitarea la sau discriminare, condițiile incitarea vizeze o de (de ex. Persoane cu un de handicap, homosexuali, etc) nu o etnie, aceste manifestări constituind cel o contravenție” (extras ordonanța de clasare)”, procurorul.

Context

Pe 6 2019, cimitirul internațional a scena tensiuni jandarmi, românești. a degenerat ce mulți au poarta căruia maghiarii formaseră un lanț.

Mai mulți au cu pietre, scuipați, pe melodii patriotice, imnul scandări precum ”Afară cu ungurii țară” sau ”Marș la Budapesta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *