Breaking News

Ce este, de fapt, nitratul de amoniu. Substanța ucigașă din Beirut a provocat și tragedia de la Mihăilești


Circa 100 de și-au pierdut viață, 4.000 au rănite, urma a ieri depozitul Beirut. Totul a de la o încărcătură de de amoniu, a sărit aer. Aceeași substanță a al a România, 2004. Așa aminteam titlu, vorba de la Mihăileşti, soldată cu 18 morţi. Așadar, ce este, de fapt, de amoniu?

Ce de la ce se folosește

Substanța la exploziei de ieri, 4 august, capitala Beirut, anume de (cunoscut şi ca de amoniu), un şi, totodată, o componentă a explozibililor se sub de sau de granule albe.

Acesta se prin reacția de neutralizare a acidului azotic cu amoniac şi îngrășămintele azotate, o sursă de azot plante. Achiziționat de vrac sau cu sacii de agricultori, de nu un produs combustibil.

„Este foarte de ars şi nu de detonat“, a explicat „France Presse“ Jimmie Oxley, profesoară de la universitatea Rhode Island.

Substanța a provocat explozii

Cu plante, de-a timpului, de a provocat precum: de ieri Beirut, de la Mihăilești, sau Toulouse 2001, soldată cu 31 de morţi. Unul primele cunoscute, are ca sursă substanță, cel 1921, de la Oppau (Germania), soldat cu 561 de morţi la o uzină BASF.

În ce privește cel recent incident, autorităților, depozitul aflat portul stocate 2750 de de azotat. În urma exploziei, 100 de și-au pierdut viața, răniții de numărul miilor, recent bilanț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *