Starea Vremii Online

Breaking News
Home / Stiri Online / Bogdan Aurescu va participa, luni, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

Bogdan Aurescu va participa, luni, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE


Potrivit sursei citate, reuniunii, va alături de UE la un dejun de cu Tihanovskaia, al opoziției belaruse.

În cadrul reuniunii, de externe Înaltul Reprezentant Josep Borrell revistă, evoluții, o de subiecte de actualitate, precum situația Mediterana de Est, situația Liban, relațiile UE-China situația Kong, relațiile UE-Rusia situația Venezuela.

Totodată, pe agenda de situația Libia, relațiile UE-Uniunea Belarus, precum o dezbatere strategică, cadrul dejun de lucru, pe viitorului parteneriatelor UE cu statele sudică.

În ce privește situația Libia, ministrul va accentul pe fereastra de de recenta semnare a armistițiului conflict, precum de de ultimă oră. susține necesitatea de substanță, la o soluție durabilă.

De asemenea, ministrul va prezenta cu la modalitățile de eficientizare a UE cu necesitatea de a priorităților pe UE dorește le continuare, ținând de de COVID-19. 

În ce privește situația Belarus, fi se va de al UE al membre. Accentul va fi pus pe necesitatea de a adopta sancțiunile UE vinovați de falsificarea alegerilor prezidențiale violentă a țară, s-a convenit la Gymnich de la (27-28 august). va reitera democratizarea societatea civilă, punctând necesitatea ca susținerea UE a bine la necesitățile actuale societății belaruse, a la un impact pe acest palier.

Cu la sudică, ministrul va aborda necesitatea de redefinire a parteneriatului cu statele regiune, la 25 de de la contextul priorităților pe le va cu regiunea, ținând de noul (2021-2027).

De asemenea, marja participării la ministerială, șeful diplomației române va o cu Miroslav Lajcak, special al UE Belgrad-Pristina, cu va discuta cadrul de Vest, MAE.

About BoTposter

Check Also

America anunță prin vocea președintelui că Statul Israelian va normaliza relațiile cu Sudanul

“Statul Israel şi Republica Sudan au convenit să facă pace”, a declarat Donald Trump, conform …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *