Breaking News
Home / Stiri Noi / Boala dureroasă, care afectează cu preponderenţă femeile tinere

Boala dureroasă, care afectează cu preponderenţă femeile tinere

”Endometrioza o cronică, hormondependentă debilitantă. Este cronică, pe o perioadă de timp.  Este debilitantă, influențează pacientei, pe le presupune de infertelității, poate apară stadiile avansate. Boala hormonodependentă, de la hormonal active, undeva 18 50 de ani” a explicat la ”Numai de Bine” dr. Simedrea, de Excelență EndoInstitute, medic primar obstetrică ginecologie cadrul Maria. 

Endometrioza creșterea uterului a țesutului căptușește uterului. frecvent, afecțiunea ovarele, trompele uterine, membrana pelvisul.

”Din păcate, nu exact boli. Dacă ne teorii, de vreo șapte În principiu, boala a o a incidenței, femeia și-a obiceiurile de viață, concepe târziu, alimentației femeii moderne, bogată hormoni, substanțe nocive, cosmecticelor, de nocive paciente, poluării, deci un cumul de țin de obiceiul de viață al femeii” a medicul. 

Unele cu endometrioză fi asimptomatice, ce altele, cu minimă, prezenta durere.

”Primul simptom pe pacienta de durerea durerea endometrioză are un caracter ciclic, deci durerea la menstruație sau la ovulație sau la menstruație la ovulație. Ulterior, ea devine cronică, pe parcursul lunii. Pacienta se durerea puternică, tratament durerii. Nu e durerea puternică” specialistul. 

Femeile resimt de la medic

”E vorba primul de un ginecologic amănunțit, asta presupune o anameză amănunțită. În al rând, de o transvaginală, la a oricărui ginecolog țară, cred. Și de cele diagnosticul cu o acuratețe crescută. Pentru cazurile avansate, medicul poate recomanda de investigații.
Georgiana: De ce la control? Ce se boala avansează?” medicul.

Se știe boala stadiile inițiale, – doi, nu de a concepe, de asta foarte ca boala precoce.

După diagnosticului, femeii se schimbă un pic

”Pacienta bolnavă cronic. Ea se la controale, se medicilor familiarizați cu de patologie. În acest sens, am acest proiect, se numește Endo care, la actuală, o de al pacientelor cu endometrioză. De ce rețea? Pentru țară: București, Timișoara, Cluj, Iași, Constanța. Și practic, pacienta are șansa corect, precoce, i se un sfat informat, atentă pe parcursul a pacienta sub spectrul boli” spune dr. Simedrea.

Din fericire, endometrioza poate fi tratată

”Endometrioza stadiile inițiale se medicamentos. Există o a paradigmei tratamentul bolii. Dacă nu de (TAIE se opera) o pacientă de endometrioză se opera de se opera repede, acum tendința e o bine.  Noi de boală, stadiile 3 stadiile 4. Din pacientele pe le-am acum, 90% aceste stadii, 3 4. Dintre acestea, 60% patru de boală. Așadar, pe acest de cu avansată, urma chirurgiei pe am făcut-o am obținut 40% rată de 55% rată acumulativă de concepție, plus fertilizare vitro” spune dr. Simedrea. 

About BoTposter

Check Also

Rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 creşte din nou în Bucureşti, după trei zile de scădere

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *