Breaking News
kitunghii.ro

Anarhie în SUA – Cel puțin trei morți în timpul protestelor, zeci de orașe au impus restricții severe


answear.ro

Haosul domnește în Los Angeles, peste tot se văd mașini vandalizate și incendii. Poliția a folosit bastoane și gloanțe de cauciuc împotriva protestatarilor. Autoritățile au luat măsuri dure: au interzis oamenilor să mai iasă din case pe timpul nopții pentru a mai stăvili protestele. În zadar însă.

Bătăi sunt și la Washington, la Casa Albă, unde trei vehicule ale Secret Service au fost vandalizate. Protestatarii le-au spart geamurile și le-au vopsit cu graffiti. Unii chiar au încercat să forțeze gardul administrației prezidențiale, dar au fost opriți de cordonul de mascați. Pe twitter, în mai multe declarații ciudate, Donald Trump le-a transmis că, dacă săreau gardul, erau întâmpinați de câini furioși.

În orașul Indianapolis au avut loc mai multe incidente armate în timpul protestelor și s-au înregistrat cel puțin trei morți. 

Proteste violente au avut loc și în cartierul Brooklyn din New York. Manifestanții au
aruncat cu coctailuri Molotov. Peste 40 de vehicule ale poliţiei au fost vandalizate şi aproape 20 de poliţişti au fost răniţi. 200 de demonstranţi violenţi au fost arestaţi.

Și orașul Chicago este în stare de asediu. Mai mulți ofițeri de poliție și jurnaliști locali au fost răniți.

Primarul orașului, o femeie de culoare, a avut o ieșire furioasă pe rețelele de socializare, împotriva lui Doland Trump

La Minneapolis, locul de unde au pornit protestele, autoritățile sunt depășite de situație și au chemat în ajutor Garda Națională. Pe lângă polițiști, peste 2500 de soldați au fost aduși în oraș. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanți.

În acest timp, președintele Donald Trump a ținut un discurs dur la adresa manifestanților violenți. El a precizat că este de partea americanilor care caută dreptatea, după uciderea lui George Floyd, dar nu-i va tolera pe cei care se folosesc de această tragedie pentru a jefui, a ataca și a amenința.

 

mondris.ro
lensa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *