Breaking News
Home / Stiri Online / Alerta CERT-RO – Mai mulți români au primit acest virus periculos pe e-mail. Cum afectează

Alerta CERT-RO – Mai mulți români au primit acest virus periculos pe e-mail. Cum afectează


O de entităţi şi au de succesive de atacuri cu malware-ul de Emotet, luni, de Răspuns la de Securitate Cibernetică (CERT-RO), într-o publicată, joi, pe pagină de internet.

Emotet un de bancar, ce infectează computerele de Windows, prin link-urilor sau al ataşamentelor malspam (ex.: PDF, DOC etc.). Malware-ul un cunoscut, cu aproximativ şase ani, şi SUA.

Conform experţilor CERT-RO, se pe computerul cu intenţia de a fura financiare.

“CERT-RO a o persistenţă, o creştere a volumului cu malware-ul de Emotet. Atacurile nu au o ţintă prestabilită şi obişnuiţi, şi instituţii sau organizaţii private. Ce Emotet? un extragă detalii de pe dispozitivele infectate. Este de ştiut fapul acest de atac poate fi se respectă o igienă de minimală. Pentru se propagă prin e-mail, vigilenţi, verifice mesajului adresa de unde provine, au suspiciuni verifice informaţia cu expeditorul. Totodată, link-urilor şi ataşamentelor mail-urile suspecte, de a le scana cu o soluţie de securitate. În acelaşi timp, subliniem importanţa adoptării rutine de cuprinde a de şi a software-ului pe dispozitive, back-up-uri (copii de siguranţă) a fişierelor şi configurarea a instrumentelor cu ne la (ex: router). În cazul au infectaţi, se CERT-RO la numărul de urgenţă 1911 sau adresa de e-mail alerts@cert.ro”, a declarat, AGERPRES, Rotariu, de al CERT-RO.

În acest moment, modalităţi prin se poate PC-ul/reţeaua cu acest de bancar, cazurile pornindu-se de la un spam: e-mail de spam, cu un ataşament ce conţine macro-uri descarcă malware; e-mail de cu ataşament ce conţine macro-uri, fişierul maliţios inclus într-o arhivă cu parolă (parola mail-ului, ca victima dezarhiva); e-mail de are inclus un link, odată va cu malware.

Pe acest fond, CERT-RO are şi câteva cu Emotet.

“Fiţi atenţi atunci verificaţi e-mail-urile primite, special cele conţin ataşamente! Emotet activ, se propagă prin e-mail-ului şi fizice, instituţii sau private. În cazul aveţi suspiciuni de veridicitatea informaţiei mail, verificaţi autenticitatea informaţiilor de cu acesta, de (preferabil telefonul). Înainte de a o acţiune ar dăuna, scanaţi cu o soluţie de pe sau cu (ex: Virus Total) link-urile sau ataşamentele căsuţa dvs. de mail. Nu uitaţi aplicaţi la update-urile aceste soluţii”, experţii.

O informaţie cu nu a terminalului cu Emotet. Malware-ul nu de identificat şi interceptat, deoarece eludează de convenţionale.

“Este un polimorf, codul se schimbă a evita de scanerele de pe semnături. De asemenea, Emotet pe o maşină virtuală. Deîndată ce un mediu sandbox, programul stand-by şi nu ia nicio acţiune acel moment. Utilizatorilor li se la gateway-ul de e-mail a e-mail-urile cu indicatori cunoscuţi de sau şi a bloca adresele IP firewall. E-mailurile raportate departamentului IT izolare şi investigare. Verificaţi periodic contului de e-mail, fi redirecţionarea a mesajelor, ce ar la o de date, o infecţie”, se CERT-RO.

În acelaşi timp, a se Emotet, le recomandat se pe poarta principală de a malware-ului şi anume prin e-mail. Totodată, de de operare, antivirus, browserele web, clienţii de e-mail şi de Office.

La fel, operaţiunea de al datelor, special a esenţiale, la ar trebui de responsabili Departamentele IT, deoarece se poate util a o infecţie cu Emotet.

În plus, se serviciilor inutile, a Remote Desktop (RDP), tehnologia ne de la distanţă, precum şi routerelor, Emotet poate reţele Wi-Fi a malware-ul.

About BoTposter

Check Also

Ciorogârla iese din carantină. Ce restricții rămân în vigoare

CJSU Ilfov a transmis că din 26 noiembrie, de la 20:00, până pe 6 decembrie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *