Breaking News

AFP: Ce se ştie despre exploziile de la Beirut

Peste 100 de au ucise şi au deflagraţii au devastat cartiere capitalei libaneze marţi seara, depozit cu de amoniu, relatează ce se dramă.


CE S-A ÎNTÂMPLAT?

O primă explozie puternică, portuară a Beirutului, a marţi seara, locală 18.00 (şi României), de un şi de câteva detonări, de o a doua explozie, puternică, a provocat o degajare de fum, sub de ciupercă şi a distrus portul şi jur.

Exploziile, al căror a resimţit pe Cipru, la 200 de distanţă, au de senzorii de geofizică USGS ca un de magnitudinea 3,3.

DE CE O ASEMENEA EXPLOZIE?

2.750 de de de într-un depozit, portul Beirut, a explodat, a declarat premierul libanez Hassan Diab, a denunţat ”un dezastru sensurile cuvântului”.

Potrivit Generale Abbas Ibrahim, de de – un chimic, şi o componentă a explozivi – era depozitată de de într-un depozit cartiere foarte frecventate.

Nitratul de o albă şi inodoră, ca îngrăşăminte pe de azot, sub de granule, şi a industriale, o explozie, 2001, la AZF de la Toulouse, sud-evestul Franţei, unde 300 de de de au brusc, 31 de oameni.

Numeroase ţări europene se carbonat de calciu de amoniu, a se crea un de calciu şi amoniu, sigur.

În Unite, reglementările cu la de au însăsprite de la Oklahoma 1995, s-au acest produs chimic. Au ucişi168 de oameni.

ACT VOIT?

nu au deliberat, autorităţilor libaneze.

american Donald a declarat marţi genrali i-au de ”un de bombă”. ”Asta seamănă teribil a atentat”, a declarat el. a declarat nu are ”nimic de adăugat” şi a agenţia ”să contacteze Casa clarificări”.

a declarat ”inadmisibil ca o încărcătură de de amoniu, la 2.750 de tone, prezentă de şase într-un depozit de precauţie”.

”Este şi nu cu la problemă”, a declarat el, citat de un de într-o de presă.

CÂTE VICTIME?

Deflagraţiile au 100 de şi aurănit 4.000, bilanţ de Roşie libaneză.

Căutări continuau cartiere portului, căror cu de la surpate.

În oraşul, locuitori au răniţi de geamuri de suflul exploziei.

Potrivit guvernatorului Beirutului Marwan Abboud, la 300.000 de aurămas locuinţă pagubelor, ar afecta oraş, şisunt estimate la de (2,53 de euro).

IAR ACUM?

de Apărare a declarat Beirutul zonă ”sinistrată”, a aliaţii ”să susţină” ţara.

libanez Michel Aoun a anunţat de 100 de de lire libaneze (55 de de euro) finanţări de urgenţă, contextul ţara de o precedent, pline, covid-19.

Unite, Franţa, Qatarul, şi şi inamicul al Libanului, Israelul, i-au un ajutor.

viewscnt

Articolul de informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un republicarea noastre, va ne trimiteţi un pe adresa abonamente@news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *