Starea Vremii Online

Breaking News

A Explodat Focarul De Covid-19 De La Fabrica De înghețată Din Sebeș. În Total, 47 De Angajați Au Fost Infectați | Ştiri, Știri România | Libertatea

De
Iulian Budușan,

Numărul angajaţilor de la fabrica Alpin 57 Lux din Sebeş infectaţi cu COVID-19 este în creştere, ajungând la 41, după ce au mai fost depistaţi pozitiv încă 14 salariaţi, precum şi 6 membri ai familiilor acestora, au informat, luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Potrivit DSP Alba este vorba despre angajaţi şi membri ai familiilor acestora, iar în cazul celor pozitivi, formele de boală sunt uşoare şi medii, o parte dintre ei fiind simptomatici. Dintre cele 20 de persoane recent depistate, 14 sunt angajate ale acestei firme, iar 6 rude ale acestora.

„Testările continuă şi luni, aceasta fiind cea mai complexă anchetă epidemiologică derulată de specialiştii DSP Alba de la începutul pandemiei şi până acum, întrucât include zeci de persoane cu legătură epidemiologică între ele. În cadrul anchetei au fost realizate până în prezent peste 400 de teste prin metoda individuală, DSP Alba intervenind în week-end cu circa 8 echipe, totalizând peste 20 de angajaţi, la care se adaugă şi cei din laborator – în jur de 10 oameni”, a precizat directorul executiv al DSP, Alexandru Sinea.

Cazurile pozitive depistate în cadrul acestei anchete epidemiologice sunt din mai multe localităţi din judeţ, dar autorităţile nu iau în calcul măsura carantinării niciuneia dintre ele. Toate persoanele depistate pozitiv vor fi internate în unităţi specializate din judeţul Alba, pentru supraveghere şi tratament.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

Duminică au fost anunţate 27 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor unei firme din municipiul Sebeş. DSP Alba a dispus suspendarea temporara a activităţii operatorului economic, amendat, de asemenea, cu 10.000 de lei.

Principala cauza a infectărilor a fost, potrivit DSP, nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens.

În Sebeş mai este un focar de coronavirus, în cadrul Spitalului Municipal, unde s-au infectat cadre medicale şi pacienţi. Conducerea unităţii consideră că „factorul psihologic” a determinat o „relaxare prematură” a personalului.

În Alba au fost înregistrate, până luni, 345 de cazuri pozitive. Un număr de 236 de persoane s-au vindecat, iar 19 au decedat. În judeţul Alba au fost prelucrate, duminică, 377 de teste, numărul total ajungând la 16.922.

Citeşte şi:

Focar de COVID-19 la o firmă de înghețată din Alba. Peste 25 de angajați au fost infectați

Primul pacient din Sibiu tratat cu plasmă hiperimună a ieşit negativ la Covid-19

Situaţia COVID-19 în ţările vecine României. Majoritatea statelor raportează scăderi ale numărului de cazuri

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”


Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente

HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *