Starea Vremii Online

Breaking News

45 De Muncitori Arabi Au Sărbătorit Prin Greva Foamei Sfârșitul Ramadanului

De
Adina Florea,
Cristina Radu,

Din cauza legilor laxe privind importul de forță de muncă și a lipsei de implicare a celor de la Imigrări, pandemia de coronavirus a generat o adevărată criză umanitară în rândul străinilor care lucrează în România.

În Sibiu, 45 de egipteni și tunisieni sunt de-o săptămână în greva foamei, după ce au fost abandonați fără niciun ban în buzunar de afaceristul iordanian Arafat Mohd Ghaleb Mohd Abdel Rahim, care se prezintă drept vărul șefului DSU, Raed Arafat.

Duminică, au sărbătorit pentru prima dată cu burțile goale sfârșitul Ramadanului. Au recurs la acest gest extrem după trei luni în care au fost făcuți ping-pong între autoritățile publice. Asta deși au cerut ajutorul încă din 6 februarie la Imigrări, iar pe 9 aprilie la Inspecția Muncii.

Li s-a răspuns doar că trebuie să-și facă tot singuri dreptate, dând în judecată firma Tayba Europe Construction Company SRL. 

Violeta Alexandru: Ne ocupăm de srilankezi acum

Libertatea a încercat să-o contacteze de săptămâna trecută pe ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Și a trimis ministerului și clipul în care egiptenii și tunisienii au anunțat că intră în greva foamei începând cu seara zilei de 17 mai 2020.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

Violeta Alexandru a venit duminică seara la Aeroportul Otopeni pentru a afla situația muncitorilor srilankezi aduși de la Botoșani FOTO: Vlad Chirea

Nu am primit nicio reacție până duminică noaptea, când ministrul a venit personal pentru a se implica în problema srilankezilor abandonați de autoritățile botoșănene în fața aeroportului Otopeni.

„Acum prioritari sunt acești oameni care stau aici de atâtea ore, aș vrea să le găsim un loc în care să doarmă în noaptea asta, pe urmă putem discuta, dacă vreți, și despre acest aspect”, a răspuns ministrul Muncii, presată de ziarul Libertatea să vină cu o reacție și în cazul celorlalte crize umanitare prin care trec lucrătorii străini din România.

ITM rămâne consecvent: Să-și caute dreptatea pe cont propriu!

Singura reacție la greva foamei a venit de la ITM București. Inspectoratul a precizat cinic că-și păstrează aceeași poziție după ce cu o săptămână înainte i-a informat pe muncitori că n-au decât să-și caute pe cont propriu dreptatea la Tribunal.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă București își menține punctul de vedere exprimat în răspunsul anterior. Reiterăm ceea ce v-am transmis”, se arată în răspunsul primit pe 20 mai de către Raafat Mahmoud Al-Saeed Ryyad, egipteanul care a devenit de nevoie reprezentantul celor 45 de arabi abandonați la Sibiu.

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”


Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente

HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente

Urmărește cel mai nou VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *